Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

VOSİAD Başkanı Şemsettin Bozkurt ile söyleşi: “Van, Kapıköy sınır kapısı üzerinden cezalandırılıyor”

Koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılının Haziran ayında Türkiye’nin genelinde sınır kapılarına getirilen kısıtlamaların hepsi kalkarken Van ile İran arasındaki Kapıköy sınır kapısı hâlâ açılamadı. Van Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (VOSİAD) Başkanı Şemsettin Bozkurt, sınır kapısının neden açılmadığı ile ilgili hiçbir resmi açıklama yapılmadığını, kapının açılmasını isteyenlerin terör örgütleriyle ilişkilendirilmeye çalışıldığını söyledi. Bozkurt, yılda ortalama 500 bin turistin kullandığı sınır kapısının kapalı tutularak Van halkının cezalandırıldığını belirtti.

Vanlılar sosyal medyada, Van ile İran arasında bulunan ve geçen yıl haziran ayından beri salgın nedeniyle kapalı olan Kapıköy sınır kapısının açılması için seslerini duyurmaya çalışıyor. Sınır kapısının neden açılmadığı ile ilgili hiçbir resmi açıklama yapılmazken VOSİAD Başkanı Şemsettin Bozkurt, Van halkının sistematik olarak cezalandırıldığını söyledi. Van’da işsizlik oranının yaklaşık yüzde 50 olduğunu belirten Bozkurt, sınır kapılarının liman görevi gördüğünü vurgulayarak şöyle konuştu: “2018 yılında Kapıköy sınır kapısından Van’a 500 bir turist geldi ve şehre önemli miktarda döviz bıraktı. Bunun üzerine yüzlerce yeni kafe, kafeterya ve restoranla yeni oteller açıldı. Ancak geçen yıl salgın nedeniyle kapatılan sınır kapısı bütün girişimlere ve çağrılara rağmen belirtilmeyen bir nedenle hâlâ açılamadı.”

Sınır kapısının açılması için açıklama yapan ya da sosyal medyada sesini duyurmaya çalışanların ise terör örgütleriyle ilişkilendirildiğini ve AK Parti düşmanı olarak gösterildiğini belirten Bozkurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Kapının neden açılmadığını kimse söylemiyor. Sağlık sorunu varsa her gün onlarca uçak Tahran ve İstanbul arasında sefer yapıyor. Güvenlik sorunu varsa çıkıp açıklasınlar. Van ekonomisi için çok önemli olan bu sınır kapısının açılmasını istiyoruz. Van, sistematik olarak cezalandırılıyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.