Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tunceli’de özel bir bakımevinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenler oldu, valilik soruşturma başlattı ama sayı vermedi

Tunceli’de, özel bakım merkezinde kalırken koronavirüse yakalanıp tedavi gören ancak yaşamını yitirdiği iddia edilen 16 kişi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın soruşturma başlattığı öğrenildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yaşamını yitirenler ile ilgili sayı verilmezken 20 Kasım 2020 ve sonrasında genel koronavirüs taramaları yapıldığı belirtilerek, “Taramalar sonucunda engelli vatandaşlarımızdan ve bakım merkezi personellerinden pozitif vakaların çıkması üzerine, PCR testi pozitif çıkan vatandaşlarımız ve bakım merkezi personellerimizin Tunceli Devlet Hastanesi’nde tedavileri tamamlanmış, tedavileri tamamlanan vatandaşlarımız Valiliğimizce tahsis edilen izolasyon yurduna yerleştirilerek gerekli sağlık ve ekipman desteği sağlanmıştır. Bu süreçte maalesef vefat eden vatandaşlarımız da olmuştur” denildi.

Tunceli‘de, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı denetiminde faaliyetlerini sürdüren özel bir bakım merkezinde, geçen yıl kasım ayında 56 kişiden 38’inde koranavirüs tespit edildiği belirtildi. Bazı personelde de virüsün tespit edilmesi üzerine 38 kişinin Tunceli Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi. Koronavirüs tedavisi gören 16 yaşlının öldüğü iddia edilirken, diğer kişiler ise tedavilerinin ardından özel yurtlara yerleştirilerek karantina süreçlerinin tamamlanması sağlandı.

Valilik açıklama yaptı, yaşamını yitirenlerin sayısını vermedi

Konuyla ilgili valiliğin talebi ile bakanlıktan müfettişler gelip soruşturma başlatırken, Tunceli Valiliği konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yaşamını yitirenlerin sayısına dair bilgi verilmeyen açıklama şöyle:

“Özel bir bakım merkezi çalışanlarından birinin PCR testinin pozitif çıkması nedeniyle sözkonusu bakım merkezinde 20 Kasım 2020 tarihinde ve sonrasında genel koronavirüs taramaları yapılmıştır. Taramalar sonucunda engelli vatandaşlarımızdan ve bakım merkezi personellerinden pozitif vakaların çıkması üzerine, PCR testi pozitif çıkan vatandaşlarımız ve bakım merkezi personellerimizin Tunceli Devlet Hastanesi’nde tedavileri tamamlanmış, tedavileri tamamlanan vatandaşlarımız Valiliğimizce tahsis edilen izolasyon yurduna yerleştirilerek gerekli sağlık ve ekipman desteği sağlanmıştır. Bu süreçte maalesef vefat eden vatandaşlarımız da olmuştur. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, iyileşen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Valilik açıklamasının sonunda, konu ile ilgili olarak vakit geçirilmeksizin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan müfettiş talep edilidiği belirtilerek, “Talep doğrultusunda bakanlığımızca iki bakanlık müfettişi ivedi olarak görevlendirilmiştir. Konuya ilişkin olarak çok yönlü araştırma ve soruşturma devam etmektedir” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.