Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rize’de Fırtına Deresi kenarındaki ormanlık alan, cumhurbaşkanı kararı ile kamulaştırıldı – Toplu konut ve cami yapılacak

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Merkez Mahallesi’nde bulunan 29 parsel, cumhurbaşkanı kararı ile toplu konut, turizm, ticaret ve cami alanı ihtiyacının karşılanması için, dün gece (5 Şubat) kamulaştırıldı.

Kuzey Ormanları Savunması’ndan Eren Dağıstanlı, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda sözkonusu parsellerin, Fırtına Deresi’nin kenarındaki ormanlık alanlar olduğunu belirtti.

Çamlıhemşin Belediyesi’nin web sitesinde, kentsel dönüşüm projesi başlığı altında, yapılmak istenen projenin görselleri yer alıyor.

Web sitesinde paylaşılan haritaya göre, oteller bölgesi, toplu konut ve turizm merkezini içeren projenin, cumhurbaşkanı kararı ile kamulaştırılan 29 parsele yapılacağı anlaşılıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.