Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti – Babacan: “Pek çok siyasi parti, artık bu iktidardan sonrası için hazırlanıyor”

Muhalefet partileri arasında iki hafta önce başlayan görüşmeler, bu hafta da devam ediyor. Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün (8 Şubat) Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti. Daha önce Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinde aynı kabinede görev yapan iki isim heyetler arası bir saatlik, baş başa ise yaklaşık yarım saatlik bir görüşme yaptı.

İki genel başkan arasındaki görüşmede, Babacan’a DEVA Partisi genel başkan yardımcıları Sadullah Ergin, İdris Şahin, Burak Dalgın ve Elif Esen eşlik etti. Gelecek Partisi heyetinde ise genel başkan yardımcıları Nedim Yamalı, Selim Temurci, Ayhan Sefer Üstün ve Serap Yazıcı yer aldı.

Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenirken genel başkanların gündeminde yeni anayasa tartışmaları ve Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolar vardı.

Ali Babacan: “Pek çok siyasi parti artık bu iktidardan sonrası için hazırlanıyor”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, muhalefet partileri arasındaki temasların olumlu olduğunu ve pek çok siyasi partinin artık AKP iktidarından sonrası için hazırlık yaptığını belirterek “Partili cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte hukukun üstünlüğü ilkesi kalmadı. Türkiye Cumhuriyeti, hukuk devleti niteliğini kaybetti. Anayasanın bağlayıcı bir metin olarak kabul edilmediği bir ülkede hukukun üstünlüğünden de hukuk devletinden de bahsedilemez. Şu anda ülkemizin ciddi bir yönetim sorunu var. Pek çok siyasi parti artık bu iktidardan sonrası için hazırlanıyor” diye konuştu.

Davutoğlu: “‘Yeni anayasa’ tartışmaları gündem değiştirme çabasıdır”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise “güçlendirilmiş parlamenter sistem” önerilerinin hâlâ geçerli olduğunu belirterek yeni anayasa tartışmalarına değindi. Davutoğlu, “Yeni anayasa söylemleri gündem değiştirme çabasıdır, burada samimiyet görmüyoruz, iklim oluşturma çabası görmüyoruz” dedi.

Babacan: “Problemlerin büyüdüğü gerçeğini kendi seçmeni de görüyor”

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestoları değerlendiren Babacan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu süreci “propaganda ile” yönetmeye çalıştığını belirtti: “Problemlerin büyüdüğü gerçeğini kendi seçmeni de görüyor. Buna rağmen Sayın Erdoğan’ın ‘Bana saldırıyorlar’ demesi bir konsolidasyon hissi oluşturabiliyor. Boğaziçili öğrenci diyor ki ‘Rektör istifa etsin.’ Cumhurbaşkanı ise cuma namazından sonra çıkıp, ‘Beni istifa etmeye zorluyorlar’ diyor. Propaganda makinesinin düğmesine basıyor. Bu oyunlara kimsenin kanmaması lazım. Asıl yapmaları gereken işi yapamadıkları için tartışmaları sürekli farklı noktalara çekiyorlar. Laf üretmekte mahirler ama peynir gemisi lafla yürümüyor.”

Davutoğlu: “Terör kavramının içi boşaltılıyor”

Ahmet Davutoğlu ise hükümetin Boğaziçi Üniversitesi’ndeki öğrencilere “terörist” diyerek üniversite camiasının ortak bir meselesini, bir gruba mahkûm ettirmeye çalıştığını belirterek, “Gerçek gündem, kendi görüşlerini ifade eden ve toplantı gösteri yapan öğrencilere, kitleye terörist suçlamasında bulunarak terör kavramının içini boşaltmaktır. Bütün bu yaşananlar derin bir krizi ortaya koyuyor” diye konuştu.

HDP iki partiyi de bu hafta içinde ziyaret edecek

İki partinin genel başkanları, bu hafta içinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyeti ile de görüşecek. HDP heyeti yarın Gelecek Partisi’ni, 11 Şubat Perşembe günü ise DEVA Partisi’ni ziyaret edecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.