Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı: “Verimli tarım topraklarının üzerine inşa edilen Antalya Expo 2016 fuar alanı, dünyanın en pahalı düğün salonu haline gelmişti, şimdi de film seti oldu”

Antalya, 2016 yılında uluslararası Expo Fuarı’na ev sahipliği yaptı. Tarım konsepti ile hazırlanan Expo, ülke tarımının yurtdışına tanıtılması için önemli bir fırsat niteliğindeydi. Bununla birlikte Expo 2016 fuar alanı, başta hesaplananın on katından daha fazla para harcanarak 610 milyon dolara inşa edildi. 121 dekarlık tarım arazisine inşa edilen alan, fuar bittiğinden beri atıl durumda. Alanın bir bölümü kır düğünleri için kullanılıyor ve Antalyalılar, Expo alanını “dünyanın en pahalıya inşa edilen düğün salonu” olarak tanımlıyor. Geçen haftalarda ise Expo 2016 alanının bir bölümüne stüdyo kuruldu. Guy Ritchie’nin yönettiği, başrolde Jason Statham’ın yer aldığı “Five Eyes” filminin çekimleri için kurulan stüdyo, Expo fuar alanı tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Cavit Arı, Expo 2016 alanının atıl durumda olduğunu, burasının Antalya’ya fayda sağlayacak şekilde yeniden tasarlanması gerektiğini söyledi. Arı, “Expo 2016 alanı verimli tarım topraklarının üzerine inşa edildi. Expo 2016 fiyasko ile sonuçlandıktan sonra buraya yapılan yatırım boşa gitmiş oldu. Şimdi bir bölümünde film çekiliyor. Expo 2016 alanı dünyanın en pahalı düğün salonuydu, şimdi de film seti oldu” dedi.

Expo 2016’nın kentte ranta yol açtığını ve planlanan maliyetin on katına mal olduğunu belirten Arı, “Antalya dinamiklerinin bir araya gelerek burası ile ilgili karar alması gerekiyor. Buraya bu kadar para, düğün yapılması için ya da film çekilmesi için gömülmedi. Antalya’ya ve ülkemize fayda sağlayacak bir hale dönüştürülmeli” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.