Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Direnme, hak olarak tanınsın ya da tanınmasın tarihsel gerçeklik yerleşik siyasetin çare bulamadığı eşitsizliklere karşı direnme yolları bulunduğunu gösteriyor” – Dr. Onur Bilginer ile söyleşi

Siyasal direniş nedir, gündelik direnişten farkı nelerdir? Direnme hakkının demokrasiyi iyileştirme işlevi nedir ve bu işlev ne şekilde işler? Direniş siyaseti profesyonel siyaset ile nasıl bir ilişkiye girer?

Gülçin Karabağ, konuğu Başkent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Onur Bilginer ile tarihsel perspektiften direnme hakkı ve siyasal direniş kavramları üzerine konuştu.

EDİTÖRÜN NOTU: Onur Bilginer’in yayının girişinde bahsettiği makale: Onur Bilginer, “Direniş siyaseti: Direnme hakkı ve siyasal direniş”, Toplum ve Bilim, sayı: 143, 2018.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.