Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Erdoğan’a Ayşe Buğra üzerinden yüklendi: “Sen eskiden siyasetin raconunu bilirdin. Bir kadından, bir bilim insanından söz ediyorsun. Terbiyeli olacaksın”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısının uzun bir bölümünü ekonomi ve Boğaziçi Üniversitesi’ne ayırdı. Bu iki konu üzerinden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen Akşener, “Saray duvarlarından milletin gerçeğini görmeyenler, yan gelip yatsa da biz sokaktayız, vatandaşımızla beraberiz” dedi. Akşener,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Buğra’ya yönelik sözlerine de şöyle tepki gösterdi: “Her şeyin ötesinde, bir kadından, bir bilim insanından söz ediyorsun. Terbiyeli olacaksın. Efendi olacaksın. Sen eskiden siyasetin raconunu bilirdin.  Hapisteki birinin ailesine laf edilmeyeceğini de bilirdin. Saraya girdiğinden beri ne racon kaldı ne nezaket kaldı ne de izan kaldı. Yazıklar olsun!”

Akşener’in grup konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Akşener: “Saray duvarlarından milletin gerçeğini göremeyenler”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ekonomi üzerinden yüklendi. Erdoğan’a seslenen Akşener, “Milletinden kopmuş, milletin derdini bırakıp, eşin dostun yandaşın derdine düşmüş Sayın Erdoğan, Ne milletimize ne de bize kulak asmamakta ısrar ediyor. Bu iş böyle gitmez, seni o makamlara getiren milletimizin sesini duyacaksın. Pazarda, markette, hesabın içinden çıkamayan analarımızı göreceksin. İşsizliğin pençesinde, günü kurtarmanın telaşındaki çaresizlerimizi dinleyeceksin. Çok zor değil, yönettiğin Türkiye’nin acı gerçeğini, artık anlayacaksın. Yani aslında işini yapacaksın. Ya işini yapacaksın ya da ilk sandıkta çekip gideceksin” diye konuştu.

“Milletimizin sana ayırdığı sürenin artık sonuna geliyoruz”

Yaptığı esnaf ziyaretlerinde Türkiye’de esnafın yaşadığı sorunları yakından gördüğünü belirten Akşener, Erdoğan’a şu sözlerle seslendi: “Sen farkında olmasan da milletimizin sana ayırdığı sürenin artık sonuna geliyoruz. Son bir yılda, yüzlerce esnaf ziyareti yaptım. Borcu olmayan tek bir esnafa rastlamadım. İşçi çıkarmamış tek bir esnafa rastlamadım. Esnaf kirasını, elektriğini, doğalgazını, vergisini, çalışanının parasını ödeyecek. Bütün bunları ödeyecek, bir de kendi cebine para kalacak, onunla da ailesine bakacak. Senin ısrarla görmek istemediğin, milletimizin yaşadığı gerçek işte bu.” 

“Çin’e bu kadar yaranmaya çalıştın ama daha yeterli sayıda Çin aşısı bile getiremedin”

İktidarın koronavirüs aşısı politikasını da eleştiren İYİ Parti lideri, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birçok aşının üçüncü faz sonuçları açıklandı. Sonuçlar, aşıların, enfeksiyona karşı yüzde yüz olmasa da yoğun bakım veya ölüme sebep olan vakalara karşı, yüzde yüze yakın koruma sağladığını gösteriyor. Senin görevin ise o aşıları bulup getirmek, ve bir an önce getirmekti. Ama sen bunu bile beceremedin. Minik ortağın Cinping Perinçek’e uydun, Uygur Türkleri’ne yapılan zulmü görmezden geldin. Çin’e bu kadar yaranmaya çalıştın ama daha yeterli sayıda Çin aşısı bile getiremedin.”

“Hiç mi utanmıyorsunuz?

Akşener, Takvim gazetesinin “Bu haberi okumadan markete girmeyin, çıkarken üzülmeyin” başlıklı manşetini ise sert sözlerle eleştirdi: “Markete gitmeye bile dermanı kalmamış, mahalle bakkalının veresiye defteriyle yaşayan, milletime söylüyor. İşe bakar mısınız? Hiç mi utanmıyorsunuz? Hiç mi sıkılmıyorsunuz? Bu rezaleti gördün mü Sayın Erdoğan? Ceplerine para koyup, medya satın aldırdığın bu vicdansızlar, milletimin acı gerçeğiyle alay ediyor. Damadının kardeşi, elinin altındaki gazeteler üzerinden kuyunu mu kazıyor bilmem ama milletimize yapılan bu hakaretin hesabını sormak, önce sana düşer.”

“Instagram fenomeni damat bakan gitti, şimdi ise damat aromalı rektör geldi”

Akşener, konuşmasının uzun bir bölümünü de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu’ya karşı süren protestolar ve sonrasında yaşanan gelişmelere ayırdı. Rektör Bulu’nun “Ben Boğaziçi’ni dünyada ilk 100 üniversite içine sokacağım” sözlerini eleştiren Akşener, “ Hatırlarsanız, damat bakanı atadığında da kendisinden, bu arkadaşımızın ne kadar büyük bir ekonomist olduğunu dinlemiştik. Hani açıktan ekonomi dersi almıştı ya kendisi. Instagram fenomeni damat bakan gitti, şimdi ise damat aromalı rektör geldi. Erdoğan’a sorarsanız, bu arkadaş gerçek bir liyakat abidesi. Çünkü kendisi, daha önce iki üniversitede daha rektörlük yapmış. Peki onları, bırakın dünyada, Türkiye’de ilk 100 içine sokabilmiş mi? Hayır” dedi. 

Erdoğan’a seslenen Akşener: “Her şeyin ötesinde, bir kadından, bir bilim insanından söz ediyorsun. Terbiyeli olacaksın. Efendi olacaksın”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Buğra’ya yönelik “Yani aynı zihniyet şu Osman Kavala denilen bu ülkede Soros’un adeta ofisi olan, temsilcisi olan kişinin karısı da yine aynı şekilde Boğaziçi Üniversitesi’nde bu provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadındır” sözlerine çok sert tepki gösteren Akşener, Erdoğan’a şöyle seslendi: “Erdoğan Boğaziçi’ne, kafasına göre atadığı rektör üzerinden, ortalığı karıştırmakla meşgul. Erdoğan senin bilimle, araştırmayla pek alakan yoktur ama ben yine de anlatayım. Ayşe Buğra, her şeyden önce, çok kıymetli eserleri, dünyaca bilinen önemli çalışmaları olan, çok değerli bir akademisyenimizdir. Birçok başka alanın yanı sıra, Türkiye’de iş dünyası ile devlet arasındaki ilişkileri incelediği çalışmalarıyla da literatüre önemli katkılar yapmış önemli bir bilim insanımızdır. Ama aynı zamanda Ayşe Buğra, rahmetli Tarık Buğra’nın da kızıdır. O Tarık Buğra ki senin fesline, burma bıyıklına benzemez. O Tarık Buğra ki TRT’nin TRT olduğu zamanlarda, bu millete ecdadını hakkıyla anlatan, milli mücadele ruhunu hakkıyla aktaran dizilerin uyarlandığı, muhteşem romanların yazarıdır. Sen artık kabak tadı veren cehaletinle, bunları bilmeyebilirsin. Ama Sayın Erdoğan; her şeyin ötesinde, bir kadından, bir bilim insanından söz ediyorsun. Terbiyeli olacaksın. Efendi olacaksın. Bu sözler, devletin başına yakışmaz. Sen eskiden siyasetin raconunu bilirdin. Hapisteki birinin ailesine laf edilmeyeceğini de bilirdin. Saraya girdiğinden beri ne racon kaldı ne nezaket kaldı ne de izan kaldı. Yazıklar olsun!”

“Gençleri ‘Devlet ve İş Adamları” kitabını okumaya davet ediyorum”

Gençlere, Ayşe Buğra’nın “Devlet ve İş Adamları” kitabını okumalarını da öneren Akşener, “Ayşe Hoca’nın eserlerini okumaya davet ediyorum. Özellikle, Türkçesi 1995’te yayımlanan ‘Devlet ve İş Adamları’ kitabını şiddetle tavsiye ederim. Sayın Erdoğan’ın o beş müteahhidi neden kolladığını, çevreyi katletmelerine neden izin verdiğini, vergi cezalarının nasıl hemen affedildiğini çok daha iyi anlayacaksınız. Çünkü onlar sövecek, bizler okuyacağız. Çünkü onlar bağıracak, bizler anlayacağız. Ve biz asla onlar gibi olmayacağız” dedi.

“Toplumsal barışı riske atıyorsunuz”

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu’yu protesto eden öğrencilere yönelik iktidar tarafından kullanılan “terörist” suçlamalarını da hatırlatan Akşener, öğrencilere terörist demenin toplumsal barışı bozacağını belirtti. Akşener şöyle konuştu: “Türkiye derecesi yaparak üniversiteye girmiş olan bir evladımıza, biri, ‘Bunlar zaten terörist’ diyerek bir şey yapsa, bunun hesabını kim verecek? Bu tavırla toplumsal barışı riske atıyorsunuz. Böyle devlet yönetilmez. Bu dilin sokakları nereye götüreceği belli olmaz. Bu yol, yol değil. Bu sosyal itirazı, kriz sürecinden çıkarıp, acilen iletişim sürecine çevirin.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler