Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (61): Boğaziçi direnişinden muhalefete dersler

Boğaziçi Üniversitesi’nin akademik ruhunu öldürme niyetiyle yapılan atama ve direnişleri bastırma çabası gençler arasındaki dayanışmayı kırmak için. Siyaset ve toplum hayatında sürdürülen kutuplaşma eksenine gençler de çekilmek isteniyor, gerekirse üniversiteleri bölerek kararlılıkla yapılıyor.

Muhalefet ise yeni anayasa arayışı söyleminin ülkeyi 1924 Anayasası gibi tek parti devletine benzer bir yapıya dönüştürme potansiyelinin farkında değil gibi. Hâlâ iktidar bloku karşısına blok olarak çıkamıyor muhalefet partileri. HDP’nin kriminalize ediliş sebebi muhalefeti dizayn etmek ve iktidar bunu başarıyor, muhalefet bu tuzağa düştüğü için.

Dayanışma ve ortaklaşma kültürünü gençlerden ve kadınlardan öğrenerek demokrasi paydasında blok oluşturmaları şart. En yakın seçimi muhalefet iktidarın tuzağına düşerek iki ayrı ittifakla katıldığı takdirde hepimize geçmiş olsun.

Berrin Sönmez, Feminist Bakış’ta yorumluyor:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.