Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu: “Hiç kimseyi dışarıda bırakmadan, hep birlikte yeni anayasa konusunu tartışalım”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Yeni anayasa konusunda hep birlikte karar vermek istediklerini belirten Erdoğan, “Fikirlerimizi hep birlikte tartışalım, hiç kimseyi dışarıda bırakmadan, yapıcı bir şekilde milletimizle paylaşalım” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, yeni anayasa tartışmaları için“2023’e giden yolda milletimize de ilk sivil anayasayı kazandırma şerefine de inşallah nail olacağız” dedi. İzmir’de yaşanan sel felaketini hatırlatan Erdoğan, “CHP demek çöp, çamur, çukur demektir” diye konuştu.

Erdoğan’ın grup toplantısında yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

“Gelin hep birlikte yeni anayasa konusundaki fikirlerimizi tartışalım”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğuna dair açıklamaları sonrası başlayan yeni anayasa tartışmalarıyla ilgili şunları söyledi: “Milli iradenin gücünü yansıtacak yeni anayasamızın, cumhuriyetimizin 100. yılı için belirlediğimiz hedefleri taçlandıracağına inanıyorum. Acele etmeden, her kesimle gereken istişareleri yaparak, önümüzdeki asrın ihtiyaçlarını karşılayacak bir anayasa metni ortaya çıkartmalıyız. Türkiye’ye 18 yılda cumhuriyet tarihinde görülmemiş eserler ve hizmetler kazandırmış bir kadro olarak, 2023’e giden yolda milletimize ilk sivil yeni anayasayı kazandırma şerefine de nail olacağız. Gelin hep birlikte yeni anayasa konusundaki fikirlerimizi hep birlikte tartışalım, hiç kimseyi dışarıda bırakmadan, yapıcı bir şekilde milletimizle paylaşalım.”

Yakında yeni anayasa ilgili özet bir çerçeve ortaya koyacağız”

Erdoğan, yeni anayasa ilgili yakında özet bir çalışma hazırlayacaklarını belirtirken, “Bu konuda ilk görev TBMM’ye ve Cumhur İttifakı’na düşüyor. Yakında kamuoyuyla paylaşacağımız İnsan Hakları Eylem Planımızda, diğer başlıkların yanı sıra yeni anayasa meselesiyle ilgili de özet bir çerçeve ortaya koyacağız. Buradan üniversitelere, sivil toplum kurumlarına, tüm fikir ve aksiyon insanlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Nihai karar elbette milletimizin olacaktır. Yeni anayasamızın şimdiden ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Bay Kemal bunları takip edemiyorsa ben ne yapayım?”

Erdoğan, yeni anayasaya dair açıklamalarının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun koronavirüs salgınıyla ilgili hükümete yönelttiği eleştirilere tepki gösteren Erdoğan şöyle konuştu: “Salgın sürecinde hiçbir vatandaşımızın kendisini yalnız hissetmemesi için devletin tüm imkanlarını seferber ettik. Sosyal koruma kapsamında vatandaşlarımıza ve çalışanlarımıza verdiğimiz destekler 51 milyar lirayı geçti. Doğrudan veya dolaylı olarak yüzlerce milyarlarca kiralık kaynağı milletimizin hizmetine sunduk. Şu anda Hazinemiz, hamdolsun tamamen esnafımız ve milletimizin emrindedir. Bay Kemal bunları takip edemiyorsa ben ne yapayım? Biz kasamızdan çıkanı biliyoruz.”

“CHP demek çöp, çamur, çukur demektir”

İzmir’de yaşanan sel felaketi üzerinden CHP’li belediyelere ve Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz günlerde televizyonda hepiniz izlediniz. İzmir’de yaşanan yağışlar sonucu yaşanan sel felaketiyle ilgili bir habere benim de gözüm ilişti. Sel felaketinin ardından nasıl olduysa hatırladı, İzmir’i ziyaret eden CHP Genel Başkanı’na esnaf kardeşim, ‘Altyapı İzmir’de gerçekten bitik. Vatandaş, esnaf olarak canım yandı. Burada 35 senedir CHP var, lütfen altyapıyı düzeltin’ siteminde bulundu. Aklıma bu vatandaşımız kimi kime şikâyet ediyor düşünmedim değil. İzmir’deki  Çiğli tramvayı temel atma töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, kendi belediyesinin Hazine’den daha uygun şartlarla borçlandığını övünerek anlatıyordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi zaten bütçesinin 2,5 katı borçlu belediye olarak böyle bir borçlanma hakkına sahip değildir, Bay Kemal. Bunları öğren. Kılıçdaroğlu ekonomiden ve rakamlardan anlayan birisi olmadığı için Hazine’nin altyapı yatırımları için sağladığı kredilerinin şartlarının kendi bulduklarını iddia ettikleri krediden daha uygun olduğunu da bilmiyor. Hepten cahil!”

“Faşist zihniyetin ifşası olarak değerlendiriyoruz”

Erdoğan, Muharrem İnce’nin CHP’den istifa etmesi sonrası yaşananlara dair de şunları söyledi: “CHP’nin başındaki zat, siyaset adı altında yüzsüz ve onursuz bir yöntemi ısrarla partisine ve ülkeye dayatıyor. Yalanla mutlu olan, iftirayla beslenen, yüzü kızarmayan, vicdanı sızlamayan, siyasi ahlaktan nasipsiz karikatür bir tiple, bir adamcağızla karşı karşıyayız. Diğer partilerden istifa edenleri alkışla, tezahüratla, coşkuyla karşılayanların, CHP’deki istifaları yerden yere vurmasını ibretle takip ediyoruz. Bu tabloyu, demokrasi boyasının altına saklanmaya çalışılan faşist zihniyetin ifşası olarak değerlendiriyoruz.”

“Kıbrıs’ta artık iki devletli çözümden başka çıkış yolu kalmamıştır”

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’e seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs’ta iki devletli çözümden başka bir çözüm yolu kalmadığını söyledi: “Bana meydan okuma, haddini bil! Eğer bilmezsen demek ki masayı sen tekmeledin, kaçtın. Sen bazı dağlara güveniyorsun, o güvendiğin dağlara kar yağdı, hiçbirinden sana fayda gelmez. Ama biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz, onun için çılgın Türkler’i iyi tanıyacaksın. Yunan ve Rum tarafının son günlerdeki açıklamalarına baktığımızda, Kıbrıs Türkü’nü yok sayan tutumlarında en küçük bir değişiklik olmadığını görüyoruz. Artık iki devletli çözümden başka Kıbrıs’ta çıkış yolu kalmamıştır. İster kabul edersiniz ister etmezsiniz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler