Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hülya Dağcı, halasının ailesi tarafından şiddet gördüğünü ve tehdit edildiğini anlattı: “Halamın oğlu AKP Emirdağ İlçe Başkan Yardımcısı Süleyman Kocabıçak, ‘Ya mezarlıktan yer ayırın ya da sizi buralardan süreceğim’ diyor”

Hülya Dağcı (41) ve ailesi, halası ve halasının eşi tarafından neredeyse altı yıldır şiddete ve hakarete maruz bırakıldıklarını iddia ediyor. 11 Şubat’ta Emirdağ Adliyesi’nde erkek kardeşi Selim Dağcı ve husumetli oldukları aile arasında görülecek dava öncesinde Medyascope’a konuşan Hülya Dağcı, “Bizi sürekli tehdit eden Süleyman Kocabıçak AKP Emirdağ İlçe Başkan Yardımcısı ve Emirdağ Spor Kulübü Başkanı. Bize ve yayladaki herkese ‘Benim arkamda Süleyman Soylu ve Ali Özkaya var’ diyor. Ailemin başına bir şey gelmesinden korkuyorum” dedi. 

İstanbul’da yaşayan Hülya Dağcı, Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine ailesini ziyarete geldiği 1 Eylül 2020’de, iddiaya göre iki kardeşi ve kuzeniyle birlikte akrabaları tarafından saldırıya uğradı. Yaşadıklarını Medyascope’a anlatan Dağcı, “Beş yıldır sürekli akrabalarımız bize şiddet uyguluyor, lütfen artık birileri sesimizi duysun” demişti. 2015’ten beri tehdit ve şiddete maruz bırakıldığını anlatan Dağcı’nın ailesinin 150 küçükbaş hayvanı katledilmiş, köpekleri husumetli oldukları aile tarafından önce kaçırılıp daha sonra da öldürülmüştü. 

1 Eylül 2020’de pazarda uğradıkları bıçaklı saldırıdan sonra ölümle tehdit edilmeye devam edildiklerini anlatan Hülya Dağcı, “Saldırıya uğradıktan iki hafta sonra Murat Duran bana silah çekip öldürmekle tehdit etti. Salih Dağcı, daha önce boğazımı kesmeye çalışan kişi, bıçak çekti. Arayıp şikayet ediyoruz ve bize şikayetimizin geçerli olmadığını söylüyorlar, iftiraymış. Annem yanımdaydı ama birinci derece akraba tanık kabul edilmiyormuş. Her yerde kamera var ama gelip o görüntülere bakmıyorlar” dedi. 

“İstanbul’da büyük bir otelde aşçıydım, saldırıya uğradıktan sonra işsiz kaldım”

İstanbul’da yaşayan bekar bir kadın olduğu için husumetli oldukları ailenin kendisi hakkında, “İstanbul’da pavyonda çalışıyor. Kadın başına yoksa İstanbul’da ne işi var? Kardeşleri Hülya’yı pazarlıyor” dediklerini anlatan Dağcı şöyle devam etti: “Ben İstanbul’da büyük bir otelde aşçı olarak çalışıyordum. Kendi ayakları üzerinde duran bir kadınım. 1 Eylül’de uğradığımız saldırıdan sonra Afyonkarahisar Emirdağ Devlet Hastanesi bana ve kardeşime bir gün bile rapor vermedi. Kan revan ve kesikler içindeydik. Olay yaşandıktan 17 gün sonra ağrılara dayanamayıp Eskişehir Şehir Hastanesi’ne gittim. Doktorlar fizik tedavi ve bir ay rapor verdi bana.”

Eskişehir Şehir Hastanesi’deki doktorların, Afyonkarahisar Emirdağ Devlet Hastanesi’nde kendisine rapor ve fizik tedavi verilmemesine çok şaşırdığını dile getiren Hülya Dağcı, “Bütün Emirdağ, Süleyman Kocabıçak’ın emri altında. Herkes ondan korkuyor. Hastanede bize bakmadılar bile. Raporumu ve fizik tedavimi geç aldığım için işten çıkarıldım” diye konuştu.

“Husumetli olduğumuz halamın oğlu Süleyman Kocabıçak, ‘Benim arkamda Süleyman Soylu ve Ali Özkaya var’ diyor”

Maruz kaldıkları tehdit ve hakaretlere Emirdağ sakinlerinin tanık olduğunu ancak tanıklık yapmaktan korktuklarını söyleyen Hülya Dağcı, “İnsanlar onlar yokken ‘Siz haklısınız’ diyor ama korktukları için tanıklık yapamıyor. Doğan Dağcı denilen şahıs, ‘Oğullarımdan birini fedai çıkarırım’ diyor. Toplum içinde kullandığı cümle bu. Geçen yıl belediye binasında (Emirdağ Belediye Rant Tesisleri) kardeşime bıçak çektiler. Kamera görüntüleri olmasına rağmen karşı taraf beraat etti” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.