Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak: “Gıda fiyatlarındaki artıştan dolayı esnafı suçlamak akıl alır gibi değil”

Gıda fiyatlarındaki artış şubat ayında da devam ediyor. TÜİK rakamlarına göre 2021 Ocak ayı enflasyonu yüzde 1,68, yıllık enflasyon ise yüzde 14,97 oldu. Gıda fiyatlarındaki artış ile ilgili Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan esnafı hedef göstererek “Vatandaşa zülum etmeyin” dedi. Bunun üzerine zabıta ekipleri marketleri gezip zam yapan esnafa ceza kesti. Sosyal medyada ise zam yapan esnaf adeta “vatan haini” ilan edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ekonomi Masası Koordinatörü ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, ekonomi gündemini Selçuk Ada‘ya değerlendirdi. Artan enflasyondan iktidarın sorumlu olduğunu savunan Budak, “19 yıldır ülkeyi yönettiklerini söyleyen iktidarın yanlış ekonomi politikalarının yansımasını halk çekiyor. Eğer enflasyon yükseliyor ise bunun sebebi sizin çiftçiye, üreticiye zorluk çıkartıyor olmanızdır. Bugün gelinen noktada artan gıda fiyatları için esnafı suçlamak akıl alır gibi değil” dedi.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.