Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selçuk Özdağ, kendisine saldıranların tahliye edilmesine ilişkin konuştu: “Boğaziçi öğrencileri anayasal haklarını kullandıkları için cezaevine girdi, bir siyasetçiye saldıranlar serbest bırakıldı”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 15 Ocak’ta Ankara’daki evinin önünde saldırıya uğramış, olayla ilgili beş kişi tutuklanmıştı. Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi “sanıkların mağduriyetlerine neden olmamak” gerekçesiyle saldırganların tahliyesine hükmetti. Kararı Medyascope özel yayınında değerlendiren Özdağ, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri anayasal haklarını kullandıkları için cezaevine girdiler ancak Ankara’nın göbeğinde bir siyasetçiye saldıranlar serbest bırakıldı” dedi. Özdağ, karara itiraz edeceklerini söyledi.

Saldırganlar hakkında tahliye kararı çıkmasını beklemediğini belirten Özdağ, kararı şu sözlerle eleştirdi: “Bu tahliye kararı hukuk skandalıdır. Bu şahıslar ağır ceza mahkemelerinde terörle, örgütlü suçlar kapsamında yargılanmalıdır. Saldırganların tahliye olmasını beklemiyordum ama bu karar hâkim ve savcıların kararı mı? Yoksa başkalarının kararı mı? Bunlarla ilgili kafamda soru işaretleri var.”

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmasını protesto eden öğrencilere yönelik verilen tutuklama kararlarına da tepki gösteren Özdağ, “Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini ve akademisyenlerini tebrik ediyorum. Meşru zeminde yaptıkları her gösteriyi destekliyorum. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri anayasal haklarını kullandıkları için cezaevine girdiler ancak Ankara’nın göbeğinde bir siyasetçiye saldıranlar serbest bırakıldı” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.