Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu karşılaşmaları başlıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu, 16 Şubat Salı günü oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. RB Leipzig ile Liverpool’un karşı karşıya geleceği maçın yanı sıra Barcelona, evinde Paris Saint-Germain’i (PSG) ağırlayacak. Mücadeleler, Türkiye saati ile (TSİ) 23.00’te başlayacak. 

Alman teknisyenlerin dev buluşması

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Julian Nagelsmann yönetimindeki RB Leipzig, Jürgen Klopp’un Liverpool’unu, Almanya federal hükümetinin mutasyonlu koronavirüse karşı tedbirler kapsamında İngiltere’den gelenlere getirdiği seyahat kısıtlamaları nedeniyle Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Puskas Arena’da ağırlayacak. Karşılaşma, 16 Şubat Salı günü Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak. Mücadelede, Sloven hakem Slavko Vincic düdük çalacak.

RB Leipzig galibiyet peşinde

2019-2020 sezonunun UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalisti Almanya temsilcisi RB Leipzig, bu sezon hem kendi liginde hem de UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yoluna doludizgin devam ediyor. 21. haftası tamamlanan Bundesliga’da Bayern Münih’in arkasında ikinci sırada bulunan Julian Nagelsmann’ın öğrencileri, kalesinde sadece 18 gol görerek ligin en az gol yiyen takımı oldu. Kırmızı-beyazlı ekip, Şampiyonlar Ligi’nde ise temsilcimiz Medipol Başakşehir’in bulunduğu H Grubu’nda mücadele etti. Grubu, PSG ile aynı puanda tamamlayan RB Leipzig, ikili averajda Fransa temsicisine kaybederek ikinci sırada kaldı. Grupta çıktığı altı karşılaşmada kalesinde 12 gol gören Alman temsilcisi, rakip filelere 11 gol gönderdi.

Nagelsmann yönetimindeki RB Leipzig, çıktığı son dört resmi karşılaşmayı kazandı. Bu karşılaşmalarda rakip kaleye 10 gol gönderen RB Leipzig, kalesinde sadece bir gol gördü. Sezon sonunda Bayern Münih’e transfer olacak Dayot Upamecano liderliğindeki savunma hattı, Nagelsmann’ın Liverpool karşısındaki en büyük kozlarından birisi olacak.

Liverpool, yeni bir başlangıç hedefliyor

Premier Lig’in son şampiyonu Liverpool, zor günlerden geçiyor. Alman teknik direktör Jürgen Klopp’un ekibi, Premier Lig’de çıktığı son 10 karşılaşmada sadece iki galibiyet alarak zirve yarışında beklemediği büyüklükte bir yara aldı. Oynadığı son üç mücadelede Liverpool, kalesinde sekiz gol gördü. Bu kötü lig performansının ardından İngiliz temsilcisi, tamamen Şampiyonlar Ligi’ne odaklandı. Klopp, son üç sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde iki kez final oynayan ve bu finallerden birini kazanan takımını bu kaotik sezonda da mutlu sona ulaştırmayı hedefliyor.

Jürgen Klopp

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu’nu beş galibiyet ve bir beraberlikle lider tamamlayan Liverpool, bu sezon Şampiyonlar Ligi gruplarında çıktığı hiçbir maçın ilk yarısında gol yemeyen tek ekip unvanın da sahibi. Grupta oynadığı altı karşılaşmanın dördünde kalesini gole kapatan İngiliz temsilcisi, bu maçlarda Salah, Mane, Firmino ve Jota önderliğindeki hücum hattı ile rakip filelere 10 gol attı. 

Yıldız isimler, RB Leipzig karşısında forma giyemeyecek

Almanya temsilcilerine konuk olduğu son beş resmi maçı kaybetmeyen Liverpool, RB Leipzig karşılaşmasına çok sayıda eksik ile çıkacak. Klopp, belirtilen tarihlerden önce dönmezlerse Virgil van Dijk, Joe Gomez, Joel Matip ve Diogo Jota’dan sakatlıkları dolayısıyla sezon sonuna kadar faydalanamayacak. Bu önemli isimlere ek olarak James Milner, Divorck Origi, Caoimhin Kelleher ve yeni transfer Ben Davies, RB Leipzig karşısında sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Orta sahanın iki önemli ismi Naby Keita ve Fabinho’nun durumu ise maç saatinde belli olacak. Liverpool’da da RB Leipzig’de olduğu gibi kart cezası nedeni ile maçı kaçıracak bir futbolcu bulunmuyor.

Virgil van Dijk

Ara transfer döneminde Schalke 04 kulübünden Liverpool’a transfer olan Ozan Kabak, Teknik Direktör Jürgen Klopp’un görev vermesi halinde kırmızılılar ile ilk Şampiyonlar Ligi maçına çıkacak.

İspanya’da dev maç

Messi’nin Barcelona’sı, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk karşılaşmasında son finalist Paris Saint-Germain’i Camp Nou’da konuk edecek. Karşılaşma, 16 Şubat Salı günü Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak. Mücadeleyi, Hollandalı hakem Bjorn Kuipers yönetecek.

Barcelona, avantajı eline geçirme peşinde

Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi’nin takımdan ayrılmak istediğini açıklaması ile birlikte sezona başlayan Barcelona, La Liga’ya kötü bir başlangıç yaptı. Ligde oynadığı ilk 10 karşılaşmada sadece dört galibiyet alan Katalan temsilcisi, bu karşılaşmalarda aldığı kötü sonuçların etkisi ile zirve yarışında büyük yara aldı. Yaşanan zorlu sürecin ardından Hollandalı teknik direktör Ronald Koeman, hem yaşanan sakatlıklar hem de formsuz futbolcuların fazlalığı nedeni ile kadroda revizyona gitti. Ansu Fati, Junior Firpo, Pedri, Trincao, Riqui Puig, Serginio Dest, Araujo ve Óscar Mingueza gibi genç isimlere daha fazla şans vermeye başlayan Koeman, Messi ve Griezmann’ın da form yakalaması ile birlikte takımını çıkışa geçirdi. Barcelona, ligin 10. haftasından sonra çıktığı 12 karşılaşmada 10 galibiyet aldı ve yenilgi yüzü görmedi. Katalan ekibinin zirveye tırmanışı ise lig lideri Atletico Madrid ile arasındaki puan farkını kapatmaya yetmedi. Bir maç eksiği bulunan Atletico Madrid’in yedi puan gerisinde kalan Barcelona’nın bu sezonki en önemli hedefi, özlenen Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmak olacak.  

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu’nda mücadele eden Barcelona, son hafta mücadelesinde evinde aldığı 3-0’lık Juventus mağlubiyet nedeni ile ikili averajı kaybetti ve grubu ikinci sırada tamamlamak zorunda kaldı. Koeman’ın öğrencileri, G Grubu’nda çıktığı altı karşılaşmada 16 gol attı ve kalesinde beş gol gördü. Barcelona’da grup aşamasında skora en çok etki eden isim üç gol üç asistlik performansı ile Ousmane Dembele oldu. Arjantinli yıldız Lionel Messi ise üç gol iki asist ile takımına katkı sağladı.

Camp Nou’da yenilgisi yok

Barcelona, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde evinde oynadığı son 15 karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmedi. Bu karşılaşmalarda 13 galibiyet alan Barcelona, 43 gol attı ve kalesinde sadece sekiz gole izin verdi. Son 16 turu eşleşmesinde PSG’yi konuk edecek olan Barcelona’nın bugüne kadar oynanan karşılaşmalarda hem PSG’ye hem de Fransız temsilcilerine karşı büyük üstünlüğü bulunuyor. PSG ile oynadığı son üç Şampiyonlar Ligi eleme turu eşleşmesinde de yoluna devam etmeyi başaran bordo-mavililer, hiçbir Fransa temsilcisine de kendi evinde mağlup olmadı. Barcelona ile PSG, en son 2016-2017 sezonundaki Şampiyonlar Ligi son 16 turunda eşleşmiş; rövanş maçını 6-1 kazanan Katalan ekibi, turnuva tarihinde ilk karşılaşmada 4+ farklı mağlubiyet aldıktan sonra rakibini elemeyi başaran ilk takım olmuştu. Barcelona, PSG’yi bir kez daha elemesi halinde ise üst üste 14’üncü Şampiyonlar Ligi sezonunda çeyrek finale kalarak rekor kıracak.

Barcelona’da Coutinho, Fati, Roberto, Pique, Araujo ve Braithwaite sakatlıkları nedeni ile PSG maçında forma giyemeyecek. Takımda, kart cezalı oyuncu ise bulunmuyor.

Paris Saint-Germain, İspanya lanetini kırmayı amaçlıyor

Ligue 1’de son yedi sezonudur şampiyonluğa ambargo koyan PSG, bu sezona da fena olmayan bir başlangıç yaptı. Thomas Tuchel yönetiminde çıkılan 17 lig maçında 11 galibiyet alan PSG, altı karşılaşmada puan kaybı yaşadı. Oynanan futbol ise PSG taraftarları tarafından, takımlarının aldığı skorlardan bağımsız şekilde eleştirildi. Yapılan bu eleştiriler sonrası PSG yönetimi, takımını 2019-2020 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde final oynatan Alman teknik direktör Thomas Tuchel’i görevden aldı. Yapılan kan değişikliği sonrası teknik direktörlük görevine Tottenham ile başarılı sezonlar geçirmiş ve aynı zamanda PSG’nin eski futbolcusu olan Mauricio Pochettino getirildi. Pochettino yönetiminde sekiz maça çıkan PSG, bu mücadelelerden altı galibiyet çıkardı ve bir kez mağlup oldu. Fransız kulübü, Pochettino’nun antrenörlüğünde bu sezon hem ligi hem de 2019-2020 sezonunda finalde Bayern Münih’e kaybettiği UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmak istiyor.

Mauricio Pochettino

PSG, Mauricio Pochettino göreve başladığında UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasını başarılı şekilde sonlandırmıştı. Dönemin teknik direktörü Tuchel yönetiminde PSG, H Grubu’nu RB Leipzig’in averaj ile önünde birinci sırada tamamladı. Fransız temsilcisi oynadığı altı karşılaşmada dört galibiyet ve iki beraberlik alırken rakip fileleri 13 kez sarstı. Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar, attığı altı gol ile PSG adına grup aşamasının en skorer ismi oldu.

Şampiyonlar Ligi’nde üst üste dokuzuncu sezon gruptan çıkmayı başaran PSG, Lyon’un (2003-04 ile 2011-12 arasında) ardından bunu başaran ikinci Fransız takımı olmasına rağmen son dört sezonun sadece birinde son 16 turunu geçmeyi başardı. PSG, son 16 turunu geçtikleri 2019-2020 sezonunda da Şampiyonlar Ligi’nde finale kadar yürüdü. Grubundan lider çıkmasına rağmen Barcelona ile eşleşme şanssızlığı yaşayan Fransız temsilcisi, 2013 yılından bu yana Şampiyonlar Ligi’nde hiçbir İspanya ziyaretinden galibiyet çıkaramadı ve son üç karşılaşmayı toplam 11 gol yiyerek kaybetti. 

PSG’nin başı sakatlıklarla dertte

Arjantinli teknik direktör Mauricio Pochettino yönetiminde, Barcelona deplasmanına çıkacak olan PSG’de sakatlar can sıkıyor. Pochettino, bu zorlu deplasmanda Neymar, Angel Di Maria, Juan Bernat ve Timothee Pembele’den yararlanamayacak. Rafinha ve Colin Dagba’nın durumları ise maç saatinde belli olacak. PSG’de, Barcelona maçı öncesi kart cezası olan futbolcu bulunmuyor.

16 Şubat Salı günü ile başlayacak olan Şampiyonlar Ligi son 16 turu mücadeleleri, 17 Şubat günü oynanacak olan Sevilla-Borussia Dortmund ve Porto-Juventus maçları ile devam edecek. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.