Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gelecek Partisi’nden Selçuk Özdağ’a yapılan saldırının görüntüsünün dava dosyasına konulmadığı ortaya çıktı, Özdağ İçişleri Bakanı Soylu’ya tepki gösterdi: “Sizin nasıl bir bakan olduğunuzu Gara’da gördük”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a 15 Ocak’ta evinin önünde yapılan saldırı anında karşı apartmandan çekilen görüntülerin dava dosyasına konulmadığı ortaya çıktı. Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e tepki gösterdi.

Gelecek Partisi kurmayları, Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a yapılan saldırıya dair basın toplantısı düzenledi. Toplantıya genel başkan yardımcıları Selçuk Özdağ ve Ayhan Sefer Üstün ile partinin yönetim kurulu üyeleri Seren Yılmaz Öztürk, Ali Aydın ve Hasan Seymen katıldı.

Özdağ, 15 Ocak’ta evinin önünde silahlı ve sopalı saldırıya uğramış, saldırı sonrası beş kişi tutuklanmış ancak daha sonra tahliye edilmişti. Basın toplantısında söz alan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün konuşmasına, “Kanunların nasıl eğilip büküldüğünü göstermek için huzurundayız” diyerek başladı. Üstün, saldırganların tahliye edilmesine şu sözlerle tepki gösterdi: “Devletin dini adalettir. Adalet yoksa devlet ve huzur yoktur.”

“Tweet atanlar yıllarca tutuklu kalırken kurşun atanlar 15 gün içinde dışarıya salınıyor”

Soruşturmaya dair bilgi veren Üstün, saldırının organize olduğunu, saldırganların kaçtığı araçların plakasının söküldüğünü belirtti. Üstün, saldırganların tahliye edilmesine ise şöyle tepki gösterdi: “Bu eylem organize bir suç örgütünün yaptığı bir eylemdir. Israrlı taleplerimize rağmen neden deliller tam toplanmadı? Neden silahlı suç örgütü iddiamız görmezden geliniyor? Tweet atanlar yıllarca tutuklu kalırken kurşun atan neden 15 gün içinde dışarıya salınıyor?”

“Saldırı anına ait görüntüler dava dosyasına konulmamış”

Toplantıda konuşan Selçuk Özdağ, dava süreci hakkında bilgi paylaştı. Özdağ, saldırı anına ait görüntülerin dava dosyasına konulmadığını belirtirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e ağır eleştiriler yöneltti: “Karşı apartmanımdan çekilen güvenlik kamerası görüntüleri emniyet güçleri tarafından alınmış ancak bu görüntüler dava dosyasına konulmamış. Sayın Soylu, bütün bu olaylar tepkisel mi? Siz nasıl içişleri bakanısınız? Nasıl içişleri bakanı olduğunu Gara’da gördük. Adalet Bakanı, senin savcını tehdit ettiler. Sen savcının hukukunu koruyamamış bir adalet bakanısın. Bir gün bile orada durmaman gerekiyor.”

“Saldırılar muhalefeti susturmak için yapıldı”

Saldırıların amacının muhalefeti susturmak olduğunu belirten Özdağ, “Bu saldırıların hepsi muhalefeti susturmak ve ifade özgürlüğüne ket vurmak için yapılmıştır. Bu saldırıların ortak özelliği, Sayın Devlet Bahçeli ve arkadaşlarını eleştirdikleri için yapılmıştır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.