Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Tedbirlerle ilgili artık vaka sayılarına göre ‘yerinde karar’ dönemine geçiyoruz”

Koronavirüs Bilim Kurulu’nun bugün saat 17.00’de başlayan Bilim Kurulu toplantısının sona ermesinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yazılı açıklama geldi. Salgın yönetiminde “yerinde karar” dönemine geçileceğini açıklayan Koca, aşılama süreci hakkında da bilgi verdi.

Bakan Koca’nın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“Haftalık toplam vaka sayılarını düzenli olarak paylaşmaya devam edeceğiz”

Sağlık Bakanlığı dün (15 Şubat), 8-14 Şubat haftasında illere göre koronavirüs vaka sayısını gösteren bir harita yayımlamıştı. Bakan Koca yazılı açıklamasında “yerinden karar” aşamasına geçilen bu süreçte her hafta düzenli olarak bu haritaların paylaşılacağını duyurdu: “Yerinde alınacak kararlara esas olması amacıyla bir haftalık toplam vaka sayılarının nüfusa oranlı olarak illerimizdeki durumunu gösteren haritayı yayımladık. Bu verileri her hafta düzenli olarak paylaşmaya devam edeceğiz. Daha detaylı göstergelere ilişkin çalışmalar da yapılmaktadır.”

“Bilim Kurulumuzun oluşturduğu öncelikli grupların aşılanmasında birinci aşamayı tamamlamak üzereyiz”

Aşılama sürecinin organize bir şekilde ilerlediğini kaydeden Koca, beş milyondan fazla kişiye birinci doz, 800 bin kişiye ise ikinci doz aşının yapıldığını belirterek, aşı olmak isteyen kişilerin mesai saatleri dışında ve hafta sonları da randevu alabileceğini hatırlattı. Koca, birinci aşamanın tamamlanmak üzere olduğunu vurguladı.

“Yükseköğretimde uygulamalı eğitim mümkün olduğunca yüz yüze, teorik eğitimler ise çevrimiçi yapılmalı”

Açıklamada, yükseköğretim kurumlarında derslere nasıl devam edilmesi gerektiği ile ilgili de Bilim Kurulu’nun görüşü paylaşıldı: “Milletçe normale dönüş özlemi çekiyoruz. Esnafımız, çalışanımız, öğrencimiz haklı bir beklenti içinde. Bu husus çalışmalarımızın odağında bulunuyor. Esnafımızın işine, öğrencilerimizin okullarına bir an önce kavuşmalarını istiyoruz. Bunun kriterlerinin belirlenmesi konusunda Bilim Kurulumuz çalışmalarını sürdürüyor. Bugün yükseköğretim ile ilgili değerlendirmeler yaptık. Yapılan değerlendirmede uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi konusundaki görüş birliği Yükseköğretim Kurulumuza iletilmiştir.” 

“İki silahımız, doğru bilgi ve aşı”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, doğru bilgi ve aşının salgınla mücadeledeki en önemli iki unsur olduğunun altını çizerken hem aşının hem de doğru bilginin toplumda yaygınlaştırılması için çalışılacağını sözlerine ekledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.