Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başkanı HDP’den istifa eden Diyarbakır Dicle Belediyesi, 17 yıl aradan sonra ilk kez bir vali tarafından ziyaret edildi

Diyarbakır’da 2004 yılından beri başkanlığı Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve devamı olduğu partiler tarafından kazanılan Dicle Belediyesi, 17 yıl aradan sonra ilk kez bir vali tarafından ziyaret edildi. Geçen yıl HDP’den istifa eden ve ardından HDP’li eşbaşkanı da yardımcılık görevinden alan Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören, ilçeyi ziyaret eden Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nu belediyede ağırladı ve Karaloğlu’nun ilçedeki ziyaretlerine eşlik etti.

Dicle ilçesine gelen Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, daha önce basına gönderilen programda yer almamasına rağmen Dicle Belediyesi’ni de ziyaret etti. Karaloğlu’nun kaymakamlık ve esnaf ziyaretlerinde Belediye Başkanı Felat Aygören de hazır bulundu. Karaloğlu’nun belediye ziyaretinden fotoğraflar, valiliğin resmi sosyal medya hesaplarında da paylaşıldı.

Dicle belediye başkanlığı, 2004 yerel seçimlerinden beri HDP’nin devamı olduğu partiler tarafından kazanılıyordu. 2016 yılında belediyeye kayyum atanırken, 2019 yılında yapılan seçimlerde HDP’den Felat Aygören başkan seçildi. HDP’nin Kürt parti ve oluşumları ile yaptığı ittifaktan aday gösterdiği Aygören, geçen yıl ağustos ayında HDP’den istifa etti. Aygören, HDP’li belediye eşbaşkanı Yasemin Üçer’i de bu yılın başında yardımcılık görevinden alınca, Kürdistani İttifak Çalışması tarafından, ittifak prensiplerine aykırı davrandığı için kınanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.