Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (62): PKK elindeki rehinlerin ismini kaç kişi biliyor?

PKK terör örgütü. Çok can yaktı yıllardır çok insan öldü terör saldırılarıyla. Kırk yıldır kanayan yaramız. Terörü bitirmek için yapılanların, terörle mücadelenin, eksiklerin hep konuşulması gerekir ama ortam hiçbir zaman terörle mücadelede eksiklikleri konuşmak için uygun bulunmuyor. Bari rehin tutulan vatandaşlarımızın öldürülmesi üzerine rehin kurtarma politikasızlığı üzerine konuşalım. Terörle mücadelenin en zor yanı rehin alınanların sağ salim eve dönmesini sağlamak olmalı. Kuşkusuz sağ kurtarılanların sayıları öldürülenlerden fazla ama önemli olan tek bir vatandaşımızın dahi PKK tarafından rehin alınmasını önlemek. Ve rehin alınanlar için dünyayı yerinden oynatıp kurtarmak gerek. Her birimiz 6 ile 2 yıl arasında değişen süreler boyunca rehin tutulduktan sonra Gare operasyonu sırasında öldürülen 13 vatandaşımızın isimlerini biliyor olmalıydık. Yıllardır gazete ve televizyonlarda aileleriyle tanışmalıydık. Rehin vatandaşlarını dünyaya duyurup kurtarma çabası da terörle mücadele yöntemlerinden biri olmalı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.