Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nurtaç Canan’ı ruhsatsız silahıyla defalarca vuran Ragıp Canan’ın yargılanması devam ediyor – Nurtaç Canan: “Hiçbir kadın, kocasının değişeceğini beklemesin çünkü değişmez”

Evli olduğu erkek tarafından silahla defalarca vurulan Nurtaç Canan, kendi kanıyla yere “Beni Ragıp vurdu. Kurtuluyorum” yazmış, oğlu tarafından bulunduktan sonra hastanede ölümün eşiğinden dönmüştü. Fail Ragıp Canan’ın yargılandığı davanın ikinci celsesi bugün (18 Şubat) Bakırköy Adliyesi’nde görüldü. Tutuklu yargılanan Ragıp Canan’ın avukatı Yaşar Altürk, müvekkilinin tutuksuz olarak ve “insan öldürmeyi teşebbüsten” değil “yaralama” suçundan yargılanmasını talep etti. Mahkeme, sanığın tutukluğunun devamına karar vererek davayı 20 Mayıs 2021 tarihine erteledi.

İstanbul-Bakırköy Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci celsesinde, tutuklu sanık Ragıp Canan’ın avukatı Yaşar Altürk, müvekkilinin Nurtaç Canan’a yakından birçok defa ateş ettiğini, kendisini öldürme fırsatı olduğu halde öldürmediği için “yaralama” suçundan yargılanması gerektiğini öne sürdü. Altürk, sanığın adli kontrol ile serbest bırakılmasını talep etti. 

Sanık Ragıp Canan da Nurtaç Canan’ı “korkutmak amacıyla vurduğunu” söyledi. Canan, “Tutuklu olmamdan dolayı mağdurum. Pişmanım. İsteyerek olmadı, herkesten özür diliyorum” dedi.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi ve davayı 20 Mayıs 2021 tarihine erteledi.

Duruşmanın ardından açıklama yapan Nurtaç Canan, “İnanıyorum, adalet yerini bulacak, hak ettiği cezayı alacaktır” diye konuştu. Sürecin çocuğu üzerindeki etkilerine de değinen Nurtaç Canan, oğlunun çok yıprandığını, gezip dolaşması gereken yaşları mahkeme salonlarında geçirdiğini söyledi. Canan kadınlara da şöyle seslendi: “İnsanlar hazır olmadan evlenmemeli. Biz böyle bir hata yaptık, başımıza en büyük belaları aldık. Hiçbir kadın, kocasının değişeceğini beklemesin çünkü değişmez. Bekleme süreci sadece zaman kaybıdır. Ben çok affettim.”

Kadın Meclisleri’nin Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da avukatlarıyla beraber adliyedeydi. Nurtaç Canan’ın avukatı Hilal Özegen Coşkun “Tutukluluğun devamına karar verilmesi güzel bir şey bizim için. Umarız karar celsesinde caydırıcı bir şekilde üst sınırdan, tasarlayarak kasten insan öldürmeye teşebbüs suçundan cezalandırılır ve bu karar emsal olur” dedi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Aşkın Koç “İstanbul Sözleşmesi ve 6284’ün etkin uygulanmasına karşı çıkanların aslında bu mücadeleyi kadınlara karşı verdiğini anlaması gerekiyor” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Evli olduğu Ragıp Canan tarafından 3 Haziran 2020 gecesi İstanbul Zeytinburnu’nda silahlı saldırıya uğrayan Nurtaç Canan (46), öleceğini düşündüğü sırada kanıyla yere, “Annem babam hakkınızı helal edin. Beni Ragıp vurdu. Üzülmeyin. Kurtuldum” yazmıştı. Ölümden dönen ancak bacaklarından aldığı yaralar yüzünden tedavisi süren Canan, Medyascope’a yaptığı açıklamada Ragıp Canan için “O adam yarım bıraktığı işi tamamlamak istiyor. Hâlâ yakalanamadı, yakalanmasını istiyorum” demişti. Ragıp Canan, 19 Haziran Cuma günü Esenyurt’ta yakalanarak gözaltına alınmış, savcılık Canan’ı ifadesinin alınmasının ardından tutuklama talebiyle sulh ceza mahkemesine sevk etmişti. Mahkeme Canan’ı “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.