Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık sektöründe mobbing – Prof. Dr. Tufan Tükek ile söyleşi: “Genç meslektaşlarımın büyük bir sıkıntı çektiğini üzülerek görüyorum”

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde görevli asistan doktor Mustafa Yalçın’ın 16 Şubat’taki intiharının ardından sağlık alanında mobbing gündemde. Hastanelerde mobbinge ortam sağlayan koşulları, salgın sürecinin bu koşullara etkisini ve mobbinge uğrayanların başvurabileceği mekanizmaları İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek ile konuştuk.

Tıpta uzmanlık eğitiminin zorluklarına dikkat çeken Prof. Dr. Tufan Tükek, “Hem nöbetler hem mesleki eğitim hem de kendini geliştirme isteği oldukça sıkıntılı bir süreçtir” dedi. 

Mobbinge ortam hazırlayan koşullardan stres, kaygı ve nöbet sayılarına dikkat çeken Tükek, “Bir asistanın gece nöbette dinlenebilme imkanı olmadığından bu kadar yorgun bir kişinin ertesi gün aynı şekilde devam etmek zorunda olduğunu düşünürseniz ne kadar zor bir süreçten geçtiğini anlarsınız” diye konuştu. Tükek, asistan-hoca ilişkisine dair ise şunları söyledi: “Aslında hoca ve asistan bir bütündür. Asistan olmadan hocanın, hoca olmadan da asistanı bir anlamı olmaz.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.