Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mardin’in üç ilçesine bağlı 19 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Mardin Valiliği, güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilecek operasyonlar nedeniyle Mazıdağı, Derik ve Kızıltepe ilçelerine bağlı 19 mahalle ve bağlı mezralarda bugün sabah saatlerinden itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bölücü örgüt üyelerinin etkisiz hale getirilmesi, onlar tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak ve depo alanları tahrip etmek, bölgedeki mahallelerde mevcut aranan şahısları yakalamak amacıyla operasyon başlatıldığı duyuruldu. Açıklama şöyle:

“22 Şubat 2021 Pazartesi günü saat 06.00 itibariyle bölgedeki operasyonların sona ermesine kadar Mazıdağı ilçesi; Meşeli, Yalınağaç, Ürünlü, Yevri, Armağan, Konur, Kocaköy mahalleleri ve mezralarında, Derik ilçesi; Çayköy, Bozok, Kelek, Gündik, Harmanlı, Giriktepe mahalleleri ve mezralarında, Kızıltepe ilçesi; Akçapınar Gürmeşe, Çimenlik, Örencik, Doğanlı mahalleleri ve mezralarında sınırlı olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Sözkonusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir.”

Daha önce de, 8 Şubat tarihinde gerçekleştirilen operasyon nedeniyle merkez Artuklu, Ömerli ve Nusaybin ilçelerine bağlı bazı mahalle ve bağlı mezralarında sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.