Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doç. Dr. Süda Tekin ile söyleşi: “Kendi laboratuvarlarımızdaki testlerde, Türkiye’de açıklanandan daha fazla koronavirüs varyantı olduğunu gözlemliyoruz”

Sağlık Bakanlığı 100 bin kişi baz alınarak hazırlanan illere göre haftalık vaka sayısı haritasını açıkladı. Haritaya göre Doğu Karadeniz bölgesi geçen hafta olduğu gibi bu hafta da vaka yoğunluğu ile dikkat çekiyor. İstanbul’da ise kısmi bir artış var. Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Süda Tekin ile vaka sayısında bu hafta yaşanan değişiklikleri ve bunun olası nedenlerini konuştuk. Süda Tekin belli illerde vaka sayılarının yoğunlaşmasının nedeninin koronavirüs varyantları olduğunu ve kendi gözlemlerine göre Türkiye’de açıklanandan daha fazla varyant olabileceğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.