Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi kurucularından Ahmet Faruk Ünsal ile söyleşi: “Gara bildirisini CHP ve İYİ Parti imzalasaydı HDP’nin kapatılması ve vekillerin toplu gözaltı süreci başlatılabilirdi”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi kurucularından, siyasetçi ve insan hakları savunucusu Ahmet Faruk Ünsal, iktidarın, rehineleri bir ordu ile kurtarmaya gittiğini ve bunun sonucunun iyi olmayacağını herkesin bildiğini söyledi. Ünsal, Gara operasyonundan sonra Meclis’te ortak bildiri çıkarmak isteyen iktidarın bu hamlesine muhalefet partileri CHP ve İYİ Parti’nin karşı çıktığını belirterek, “Eğer CHP ve İYİ Parti bu bildiriyi imzalasaydı HDP’nin ya kapatılması süreci ya da milletvekillerinin toplu gözaltına alınma süreci başlayacaktı. Muhalefet buna izin vermedi” dedi.


Türkiye’nin siyaset gündemini Medyascope’a değerlendiren Ahmet Faruk Ünsal, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın dün (23 Şubat) grup toplantısında yaptığı konuşmayı da değerlendirdi. Ünsal, Buldan’ın konuşmasının siyasi kariyerindeki en etkili konuşması olduğunu belirterek, “Süleyman Soylu’nun artık kabak tadı vermeye başlayan, hakaret dolu konuşmaları ve ileride açılacak soruşturma ve davalara algı oluşturması için yaptığı açıklamaları çok sert eleştirdi. Bu tür konuşmaların kamuoyu tarafından bilinmesi gerekir. Çözüm süreci ile ilgili kendilerine vaat edilenleri ileride açıklaması konusu ise bana göre doğru değil. Varsa bir şeylerin açıklanması gerekir. Bugüne kadar süreç konusunda karşılıklı suçlamalar yapıldı, varsa kamuoyunun bilmesi gereken şeylerin açıklanması gerekir” dedi.

Gara operasyonu ile iktidarın rehineleri sağ olarak diyalog yoluyla ailelerine kavuşturma imkanı varken, bunu askeri bir zafer ile taçlandırmak için bir ordu ile rehine kurtarmaya gittiğini söyleyen Ünsal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir ordu ile rehinelerin kurtarılamayacağını herkes biliyor. Bu başarısızlığın üzerine Meclis’te ortak bir bildiri çıkarmak istediler. Ancak, CHP ve İYİ Parti daha önce Libya’ya asker gönderilmesinde olduğu gibi buna imza vermedi. Eğer CHP ve İYİ Parti ortak bildiriye imza atsaydı, HDP’nin kapatılması ve milletvekillerinin toplu gözaltına alınma süreçleri başlatılacaktı. Ancak, muhalefet ilk defa bu konuda yapması gerekeni yaptı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.