Haber: Fırat Fıstık & Sedat Elbasan
İstanbul Acıbadem’deki Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, kapatılan ve Marmara Üniversitesi’ne bağlanan Şehir Üniversitesi’nin Dragos kampüsüne taşınıyor. Dekan Prof. Dr. Emre İkizler, binaların depremde hasar gördüğünü ve bu yüzden taşınma kararının alındığını söylerken öğrenciler karara karşı çıkıyor.
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin mart ayının sonuna kadar taşınması bekleniyor. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Emre İkizler, işlemlerin iki hafta içinde tamamlanarak taşınmanın gerçekleştirileceğini belirtti.
Üniversite öğrencileri ise #GSFyeDokunma başlığıyla bir kampanya başlattı. Öğrenciler, kararın kendilerine bir hafta önce söylendiğini belirterek, süreç için kendilerine hiçbir şey sorulmadığını söyledi. Bir güzel sanatlar fakültesinin, şehrin merkezinde olmasının önemine dikkat çeken GSF öğrencileri, binaların hasarlı olmasına dair de taşınmadan, yerinde güçlendirmenin yapılabileceğini dile getirdi:
“Biz İstanbul depreminden sonra bu binalarda derslere devam etmiştik. Bize o zaman, ‘Binalarınız hasarlı değil’ denmişti ama şimdi binalar hasarlı deniyor, iki hafta içinde yangından mal kaçırır gibi karar alınıyor. Öğrenciler muhatap alınmıyor, kale alınmıyor. Deprem risk raporunun da kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz. Biz resmi bir açıklama da istiyoruz bu konularda.”
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
Marmara Üniversitesi’ne bağlı tüm fakültelerin, bir süre sonra Maltepe Başıbüyük’teki Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ne taşınacağı iddia ediliyor.