Necmettin Erbakan, ölümünün 10. yılında Ayasofya’da anıldı: Anmaya katılanlar Ayasofya’da “Mücahit Erbakan” sloganı attı

Türkiye Cumhuriyeti 54. hükümetinin başbakanı ve Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, ölümünün 10. yılında Ayasofya Camii’nde anıldı. Akşam namazı sonrası Kur’an tilaveti ve dua ile devam eden programa Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı, Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı ve Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop katıldı.

Fatih Erbakan, babası Necmettin Erbakan’ı andığı konuşmada “Örnek bir mücahit, örnek bir insandı” dedi. Anma etkinliklerine katılanlar arasında Osmanlı padişahı II. Abdülhamid’in dördüncü kuşak torunu Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu da vardı. Osmanoğlu, Fatih Erbakan ile konuşurken birçok kişi kendisine “Şehzadem” diye hitap ederek fotoğraf çektirmeye çalıştı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un ilerleyen dakikalarda katıldığı etkinlikte, Ayasofya’nın namaz sırasında “protokol” olarak kullanılan ön kısmına kırmızı ipler çekildi ve kendisine yer ayrıldı. Buna karşılık özellikle “protokol” kısmındaki kalabalığın koronavirüs tedbirlerine açık bir şekilde aykırı olması dikkat çekti. Cami yetkilileri alandaki kalabalığın azaltılması için birçok kez anons yaptı. Caminin imamı da “Konuşuyoruz ama hiç icraata yansımıyor bu” diyerek cemaate tepki gösterdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.