Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turuna yükselen ekipler belli oldu: Arsenal, Aubameyang ile turladı

UEFA Avrupa Ligi‘nde son 16 turuna yükselen ekipler, dün (25 Şubat) oynanan karşılaşmalar ile belirlendi. Milli futbolcularımız Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik‘in formasını giydiği Lille, oynadığı iki karşılaşmada da Ajax’a mağlup olarak turnuvaya erken veda etti. Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder‘in takımları Leicester City ise Çekya ekibi Slavia Prag’a elenerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Son üç maçında iki yenilgi ve bir beraberlik ile zor günlerden geçen Hakan Çalhanoğlu‘nun Milan’ı, Sırbistan ekibi Kızılyıldız’ı zor da olsa saf dışı bırakarak rahat bir nefes aldı. Gecenin heyecan dozu yüksek mücadelesinde Arsenal, geriye düştüğü Benfica karşısında son 25 dakikada attığı iki gol ile galip geldi ve turu geçen ekip oldu.

Yusuf Yazıcı gollerine devam etmesine rağmen Lille’in elenmesine engel olamadı.

Yusuf Yazıcı’nın golü Lille’e yetmedi

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş karşılaşmasında Hollanda temsilcisi Ajax, milli futbolcularımız Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik’in formasını giydiği Lille‘i Johan Cruijff Arena’da konuk etti. Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip, 15. dakikada Davy Klaassen’in golü ile 1-0 öne geçti. Turu uzatmalara taşıyabilmek için iki gol atması gereken Lille, milli yıldız Yusuf Yazıcı’nın dakikalar 78’i gösterdiğinde attığı penaltı golü ile ümitlendi. Yusuf Yazıcı, bu gol ile birlikte Avrupa Ligi’ndeki sekizinci maçında yedinci golünü atmış oldu ve UEFA Kupası ve Avrupa Ligi tarihinde bir sezonda en çok gol atan Türk futbolcusu unvanını elde etti. Skoru 1-1’e getirdikten sonra maçı uzatmalara götürebilmek için tüm riskleri alan Lille, mücadelenin kalanında aradığı ikinci golü bulamadı. Hollanda temsilcisi ise Lille’in savunmada verdiği boşlukları iyi değerlendirerek 88. dakikada David Neres’in kafa vuruşu ile skoru 2-1’e getirdi. Mücadeleyi 2-1 kazanan Ajax, iki maçın toplamında 4-2’lik skor elde etti ve turu geçen ekip oldu.

Abdallah Sima

Slavia Prag, İngiltere’den zaferle döndü

Milli futbolcularımız Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder’in formasını giydiği Leicester City, King Power Stadyumu’nda Çekya ekibi Slavia Prag‘ı ağırladı. Çekya’da oynanan ve 0-0’lık eşitlik ile biten ilk maçın ardından sahaya çıkan iki ekip, mücadelenin ilk yarısında gol bulamadı. Deplasman ekibi, eşleşmedeki sessizliği 49. dakikada Lukas Provod’un golü ile bozdu. Mücadelenin geri kalan bölümünde ataklarına hız veren Leicester City, aradığı golü bulamadı ve dakikalar 79’u gösterdiğinde Dipo Sima’nın ayağından gelen gol ile 2-0 geriye düştü. Büyük bir sürprize imza atarak deplasmanda Leicester City’yi 2-0 mağlup eden Slavia Prag, Avrupa Ligi’nde yoluna devam etmeye hak kazandı.

Gianluigi Donnarumma

Milan, sürprize izin vermedi

İtalya temsilcisi Milan, 2-2’nin rövanşında sahasında Sırbistan ekibi Kızılyıldız‘ı konuk etti. Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu’nun ilk 11’de başladığı karşılaşmada Milan, 9. dakikada Franck Kessie’nin penaltı vuruşu ile 1-0 öne geçti. Yediği bu golden sonra oyundan düşmeyen Kızılyıldız ise dakikalar 24’ü gösterdiğinde Mohamed Nabouhane ile skorda dengeyi yakaladı. Karşılaşmanın geri kalan bölümünde turu geçmek adına her yolu deneyen Sırbistan ekibi, istediği golü bulamadı ve sahadan boynu bükük ayrıldı. Milan, eşleşmenin iki maçında da rakibini mağlup edemese de deplasman golü avantajı ile tur atlayan ekip oldu.

Pierre-Emerick Aubemeyang

Aubameyang, Arsenal’e turu getirdi

Gecenin en heyecanlı maçlarından biri ise İngiltere’de oynandı. Arsenal, sahasında Portekiz’in köklü ekiplerinden Benfica‘yı konuk etti. Mücadelenin 21. dakikasında Aubameyang’ın golü ile 1-0 öne geçen Arsenal, ilk yarının bitimine iki dakika kala Diego Gonçalves’in frikikten topu ağlara göndermesine engel olamadı ve soyunma odasına 1-1’lik eşitlik ile gitmek zorunda kaldı. Devre arasına moralli giden Benfica, dakikalar 61’i gösterdiğinde Rafa Silva’nın golü ile öne geçti. Büyük avantaj elde eden Portekiz ekibi, bu avantajı kullanmayı ise başaramadı. Turu geçmesi için iki gole ihtiyacı olan Arsenal, bu golleri 67. dakikada Kieran Tierney ve bitime üç dakika kala Aubameyang ile buldu. İki maçın toplamında 4-3’lük skor elde eden Arsenal, küçük çaplı bir mucizeyi gerçekleştirerek adını üst tura yazdırdı.

Gecenin toplu sonuçları ise şöyle:

https://twitter.com/EuropaLeague/status/1365058257111437313?s=20

UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turuna yükselen ekiplerin kura çekimleri, bugün Türkiye saati ile 15.00’te İsviçre’nin Nyon kentinde yapılacak. İlk maçlar 11 Mart, ikinci maçlar ise 18 Mart’ta oynanacak.

https://twitter.com/EuropaLeague/status/1365063082704330754?s=20

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.