Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır ve Batman tabip odaları başkanları normalleşme konusunda uyardı: “Geçen yıl 1 Haziran sonrasındaki normalleşmede yaşananları yaşamayalım”

Sağlık Bakanlığı’nın illere göre koronavirüs vaka oranlarını açıkladığı haritaya göre en az riskli bölgeler olarak görülen Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bugün önlemler gevşetilmeye başlandı. Normalleşme sürecini Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Elif Turan ve Batman Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Oğuz ile konuştuk.

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Elif Turan, bugüne kadar salgında büyük bedeller ödendiğini, bölgede her aileden en az bir kişinin yaşamını yitirdiğini ve iki kişiden birinin de virüse yakalandığını söyledi. Batman Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Oğuz da salgının halen tam olarak kontrol altına alınmadığını hatırlattı. Turan ve Oğuz, geçen yıl 1 Haziran’da başlatılan normalleşme çalışmalarından sonra yaşananların yeniden yaşanma riski olduğunu belirterek, salgına karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.