Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener: “İYİ Parti fezlekelere gözü kapalı el kaldırmaz, Türk yargısının hazırladığı fezlekeye bakar, gereği neyse onu yapar”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Yaklaşık 40 dakika konuşan Akşener, konuşmasının büyük kısmında hükümeti eleştirdi. Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şunlardı:

“Bugün, Türkiye’nin üzerinde, 28 Şubat’ın hayaleti dolaşıyor”

Konuşmasına eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ı anarak başlayan Meral Akşener, 28 Şubat süreci hakkında “Geçtiğimiz hafta, dönemin muktedirlerinin ‘Bin yıl sürecek’ dedikleri ama yatsıya kadar zor dayanan 28 Şubat’ın yıldönümüydü. Aradan yıllar geçti, o kara günlerden bugünlere geldik” derken, 28 Şubat zihniyetinin hayaletinin dolaştığını belirtti: “Bugün, Türkiye’nin üzerinde, millete parmak sallayan, aynı zihniyetin gölgesi dolaşıyor. Bugün, Türkiye’nin üzerinde, 28 Şubat’ın hayaleti dolaşıyor. Bu, dün şiirden hapis yatanlara, bugün milleti ‘tweet’ten hapse attıran’ bir hayalet. Biz dün, gerçeğine boyun eğmedik, bugün elbette hayaletine boyun eğmeyeceğiz.”

“İYİ Parti fezlekelere gözü kapalı el kaldırmaz, Türk yargısının hazırladığı fezlekeye bakar, gereği neyse onu yapar”

İYİ Parti lideri, geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan ve 28’i Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) ait 33 fezlekeye ilişkin de konuştu. Fezlekelere gözü kapalı şekilde “evet” demeyeceklerini ifade eden Akşener, “Kafayı İYİ Parti’nin fezlekelere ne diyeceğine takmışlar. İYİ Parti terörün yanında yöresinde olmaz. İYİ Parti teröristle masa kurmaz. Seçim kazanmak için terörist mektubuna, katil röportajına bel bağlamaz. Sandıkta başkasına oy verdi diye milletine bela okumaz. İYİ Parti terörden siyaset devşirmeye çalışanların ipiyle kuyuya inmez. İYİ Parti, milletin derdi konuşulmasın diye önüne getirilen fezlekelere gözü kapalı el kaldırmaz. İYİ Parti, o fezlekelerin önünü arkasını iyice okur. İYİ Parti, fezlekelerin önünde biri varsa ardında da sizin olduğunuzu çok iyi bilir. İYİ Parti, Türk yargısının hazırladığı fezlekeye bakar, gereği neyse onu yapar” diye konuştu ve şunları ekledi:

“Merak ediyorlarmış… İYİ Parti fezlekeler geldiğinde ne yapacakmış? Elbette, vatandaşı iki yumruk arasında sıkıştıran bu utanmazlığa geçit vermeyeceğiz. Elbette, milletimizin hür iradesine saygı duyacağız. Elbette, siyasi şovun değil, hakkın ve hakikatin yanında duracağız. Bu kadar basit, bu kadar net”.

“Çin’in Uygurlar’a yaptıklarının ‘soykırım’ olarak tanınması için Meclis’e öneri vereceğiz”

Meral Akşener, Milliyetçi Hareket Partisi’ni (MHP) de Uygur meselesi üzerinden eleştirdi. Konuyu TBMM gündemine taşıyacaklarını açıklayan Akşener, “Kürsülerde fırtınalar estirip icraata gelince aradığımız kişiye ulaşılamayan küçük ortak boş konuşmayı bıraksın. Uygur kardeşlerimiz için ne düşünüyorlar, Çin zulmü için ne yapacaklar onu açıklasın. Çin’in Uygur kardeşlerimize, soydaşlarımıza, dindaşlarımıza yaptıklarının ‘soykırım’ olarak tanınması için meclis grubumuzun yüce Meclis’e vereceği öneriye, Sayın Bahçeli ve arkadaşlarının da desteğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Twitter fenomeni küçük ortak malum kapatma başvurusunu ne zaman yapacakmış onu söylesin”

Akşener, HDP ve AKP arasında çözüm sürecinde yapılan görüşmeler ve HDP’nin kapatılmasına ilişkin tartışmalar üzerinden MHP’yi eleştirmeye şu sözlerle devam etti: “Twitter fenomeni küçük ortak, tatava yapmayı bıraksın, ‘Yapacağım, her an yapabilirim, birazdan yapıyorum…’ diye ağzına sakız ettiği, malum kapatma başvurusunu ne zaman yapacakmış onu söylesin. Hızlı olmasa da ziyadesiyle öfkeli küçük ortak hamaseti bıraksın, HDP Eş Genel Başkanı’nın, Sayın Erdoğan ile nasıl kol kola yürüdüklerini anlattığı Netflix belgeseli kıvamındaki açıklamalarına cevap versin.”

Müzisyenlerin sorunları İYİ Parti’nin gündeminde

Meral Akşener, müzik sektörünün salgının başından beri iş yapamadığını ve sektör çalışanlarının salgının başından bu yana hükümet tarafından önemsenmediğini belirterek Müzik ve Sahne Sanatçıları Sendikası (Müzik – Sen) Genel Başkanı İpek Koçyiğit’i kürsüye davet etti.

Aynı zamanda bir öğretmen olduğunu söyleyen İpek Koçyiğit, atanamayan öğretmenler meselesine de değinirken, müzik sektörünün yaşadığı sıkıntıları şu ifadelerle anlattı: “Salgın dönemiyle beraber sosyal, çalışma ve hayat güvencesi olmayan sanatçıların sorunları daha da belirgin hale geldi. Müzisyenlerin intihara kadar varan sorunları daha çok gündeme geldi. Yaşamsal düzeydeki kaygılar müzisyenleri bunalıma itti. Bu sektör sahipsiz ve kişiliksiz kalmış durumda. Yasal önlemler için çalışma yapılması gerekiyor.”

“Erdoğan dün itibariyle muhtemelen Biden’a şirin görünmek için ‘insan hakları’ kavramını keşfetti”

Son olarak, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün (2 Mart) açıklanan “İnsan Hakları Eylem Planı”na da değinen Akşener, grup toplantısındaki konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Düze çıkmanın yolu önce bu ucube sistemden kurtulmaktır. Her geçen gün büyüyoruz. Milletimiz gayretimizi görüyor, samimiyetimizi biliyor. İşte bu yüzden millet bizi çağırıyor. Sözlerime son verirken de Sayın Erdoğan’ı dün itibariyle ‘insan hakları’ kavramını keşfettiği için tebrik etmek istiyorum. Kendisi anayasamızda ve mevzuatımızda, birçok hükümetin programında halihazırda var olan ancak uygulamaya bir türlü yanaşmadığı hatta tam tersine hunharca çiğnediği sayısız ilkeden bazılarını sırf dünyaya, muhtemelen Biden’a şirin görünmek için keşfetmiş oldu.”  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.