Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya’dan kontrollü normalleşme izlenimleri: “Masalar boş olduktan sonra mekanların açık olmasının bir anlamı yok”

Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında uygulanan kısıtlamaların bir kısmının kaldırılmasının ardından turizmin başkenti Antalya’da kafe ve restoranlar kapılarını tekrar açtı. Antalya’nın en işlek bölgelerinden olan Kaleiçi’ne giden Selçuk Ada, esnaf ve Kaleiçi sakinleriyle konuştu.

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Mart’ta açıkladığı kontrollü normalleşme süreci uygulamalarına göre, orta ve yüksek riskli bölgelerdeki sosyalleşme mekanları yüzde 50 kapasite ile müşteri ağırlayabiliyor. Yüksek riskli bölgeler arasında yer alan Antalya’da, Kaleiçi’nde bulunan mekanların doluluk oranı yüzdeye vurulamayacak kadar az.

Kaleiçi esnafı, kısıtlamaların kontrollü şekilde kaldırılmasından memnun fakat vatandaşların ekonomik krizden etkilendikleri için kafe ve restoranlara gitmediğini düşünüyor.

Ekonomik kriz sebebiyle birçok işletme ya kiralık ya da satılık. Kaleiçi esnafının ortak fikri ise şöyle: “Masalar boş olduktan sonra mekanların açık olmasının bir anlamı yok.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.