Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, kampüslerinin taşınması kararına tepkili: “Atanmış değil seçilmiş kampüs istiyoruz”

İstanbul Acıbadem’de bulunan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin öğrencileri, fakültelerinin kapatılan Şehir Üniversitesi’nin Dragos’taki boş arazisine taşınmasını protesto etmek için bugün (4 Mart) fakültenin önünde buluştu. Öğretim üyelerinin, öğrenci velilerinin, bölge sakinlerinin ve diğer üniversitelerden gelen dayanışma gruplarının katıldığı protestoda “üniversitelerde demokrasi” çağrısında bulunuldu.

İstanbul Acıbadem’de bulunan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, kapatılan ve Marmara Üniversitesi’ne bağlanan Şehir Üniversitesi’nin Dragos’taki kampüsüne taşınıyor. Fakültenin dekanı Prof. Dr. Emre İkizler, daha önce, Acıbadem’deki binaların depremde hasar gördüğünü ve bu yüzden taşınma kararının alındığını söylemişti. Fakat öğrenciler “rant projesi” olarak tanımladıkları karara karşı çıkıyor. 

Marmara Üniversitesi öğrencileriyle birlikte öğretim üyeleri, öğrenci velileri, bölge sakinleri ve farklı üniversitelerin dayanışma grupları bugün (4 Mart) karara tepki göstermek için Acıbadem’de bulunan fakültenin önünde buluştu. Kampüsün taşınması kararının ani bir şekilde ve öğrencilere danışılmadan alınmasını eleştiren öğrenciler, karar mekanizmasında yer almak istediklerini belirtti.

26 Şubat’ta Medyascope’a konuşan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Emre İkizler, fakültenin mart ayının sonuna kadar yeni yerine taşınacağını söylemişti.

Medyascope’a konuşan Marmara Üniversitesi öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi’nde ocak ayının başından bu yana rektör atamasına karşı devam eden protestolar sayesinde “öğrenci hareketlerinin ve dayanışma duygusunun güçlendiği” görüşünde.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.