Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’da yasaksız ilk cumartesi: “Normalleşme esnaf için güzel oldu ancak virüsün yayılma hızının tavan yapmasından korkuyorum, sokaklar çok kalabalık”

Haber: Özgür Özdemir

Kamera & Kurgu: Deniz Eker

Kasım 2020’de koronavirüs salgınında günlük vaka sayısının 30 bin seviyesini aşmasının ardından alınan önlemler kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan bu yasaklar “Kontrollü normalleşme” politikasıyla birlikte esnetildi. Bu kapsamda Türkiye’nin birçok ilinde cumartesi günleri sokağa çıkma uygulaması sona erdirildi. 

Medyacsope’a konuşan Ankara’da yaşayan vatandaşlar, “Normalleşme esnaf için güzel oldu ancak korkum virüsün yayılma hızının tavan yapması” sözleriyle yasakların bitmesinin esnafa rahat bir nefes aldıracağını düşünüyor ancak sokaklardaki kalabalık görüntüler ise vatandaşları endişelendiriyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri de koronavirüs ile mücadele kapsamında hafta sonu kalabalık olması beklenen Kızılay’da iş yerlerine yönelik dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.