Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Biden yönetiminin “yurtta demokrasi, dünyada demokrasi” politikası ve Türkiye’de Batı karşıtlığı – Prof. Dr. Kemal Kirişci ile söyleşi

Biden yönetimi Mart başında açıkladığı “Ara dönem Ulusal Güvenlik Strateji Belgesi“nde -Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’ın dış politika programını açıklarken vurguladığı gibi- hem ülke içinde hem dünyada demokrasinin güçlendirilmesini Amerikan halkının çıkarları ve ABD’nin küresel liderlik konumunun korunması için olmazsa olmaz koşul olarak açıkladı. Brookings Enstitüsü Kıdemli Araştırmacısı ve siyaset bilimi profesörü Kemal Kirişci, hem Biden yönetiminin demokrasi ile imtihanını yorumladı; hem de Türkiye’nin demokratik değerlerden uzaklaşması ile Batı karşıtlığı arasındaki ilişkiyi sorguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.