Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Antalya’da kutlandı: “Mücadelemiz kadınlar eşit olana kadar devam edecek”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Türkiye’nin dört bir yanında kutlanıyor. Antalya’da sabah saatlerinde Kent Konseyi Kadın Meclisi, Cumhuriyet Meydanı’na çelenk bırakarak iş dünyasında kadın haklarının ihlal edildiği, kadınların cinsiyet eşitliğinden uzak koşullarda çalışmak zorunda bırakıldığına dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Akşam saat 19:00’u gösterdiğinde ise Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak isteyen kadınlar Üç Kapılar (Hadrian Kapısı) önünde toplandı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde kadınlar, erkek şiddeti, kadın cinayetleri, LGBTİ+ ve hayvan haklarını konu alan sloganlar attı. Bir saat boyunca eylem yapan kadınlar, erkek şiddeti sebebiyle hayatını kaybeden kadınları da andıktan sonra açıklama yaparak dağıldılar.

Medyascope‘a konuşan Antalya Kadın Dayanışma Derneği Üyesi Gurbet Kabadayı, “Feminist mücadele bütün kadınlar özgür ve eşit olana kadar devam edecek. Bu senenin farkı koronavirüs salgını sebebiyle evlere kapandık ve birçok kadın için evler güvenli alanlar değildi. Çünkü kadına şiddetin büyük çoğunluğu aile bireylerden gelmekte. Biz de bugün evdeki çığlığı sokaklara taşımak istiyoruz.” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.