Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – Dış politikada revizyon işareti: “ABD ile de Rusya gibi…”

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Güvenlik ve Dış Politikalar Başdanışmanı İbrahim Kalın’ın, 8 Mart günü Bloomberg’e verdiği röportajda söylediklerinden hareketle, Türkiye’nin dış politikasında bazı revizyon işaretlerinin görüldüğü yorumunu yaptı.

“Erdoğan, Biden sonrası dış politikada revizyon ihtimalini Kalın aracılığıyla dışa vurmuş olsa da böyle bir ‘büyük pazarlık’ mümkün mü? Hem de halen Washington’da Erdoğan’a yönelik eşi görülmemiş bir tepki, insan hakları ihlali ve demokraside gerileme suçlaması varken. Foreign Policy dergisinin deyimiyle- Erdoğan’ı cevaben aramayarak “sessizlikle” mesaj veriyorken. Türkiye’nin S-400’leri aktif olarak kullanmaya başlamasının NATO üyeleri dahil pek çok dünya ülkesine örnek olacağı, Amerikan silah endüstrisi tarafından fena halde bilinirken. Hem de Halkbank davasının itirafçı Reza Zarrab’ın katılımıyla 3 Mayıs’a gün sayıyorken.

Siyasette karşılıklı çıkarlar söz konusuysa, verilecek tavize bağlı olarak uzlaşma mümkün olur. Her revizyon bir taviz değildir elbet. Her revizyon, her taviz kötü de değildir. tavizlerin halkın çıkarlarından verilip verilmediği önem taşır” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamının okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.