Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalistler belli olmaya devam ediyor: Barcelona mucize peşinde

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu ikinci karşılaşmaları, bu gece (10 Mart) oynanacak iki maç ile devam edecek. RB Leipzig’in ev sahipliğinde oynanan ilk maçı 2-0 kazanan Liverpool, avantajını korumak için sahaya çıkacak. Paris Saint-Germain ise deplasmanda 4-1’lik skor ile kazandığı maçın rövanşında Barcelona’yı ağırlayacak. Mücadeleler, Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak.

Liverpool, işini şansa bırakmak istemeyecek

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş karşılaşmasında Liverpool, koronavirüs salgını kısıtlamaları nedeni ile RB Leipzig’i Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bulunan Puskas Arena’da ağırlayacak. Karşılaşmayı, Fransa Futbol Federasyonu’ndan Clement Turpin yönetecek. RB Leipzig’in ev sahipliğinde oynanan mücadeleyi 2-0 kazanan Liverpool, Şampiyonlar Ligi’nde ilk maçını deplasmanda kazandığı hiçbir eleme turundan elenen ekip olmadı. İngiltere temsilcisi, Avrupa kupalarında Almanya takımlarını konuk ettiği 20 maçın hiçbirini de kaybetmedi. Oynanan 20 karşılaşmada 16 galibiyet ve dört beraberlik alan kırmızılar, bu karşılaşmalarda attığı 52 gole karşılık sadece dokuz gol yedi. Liverpool’da Jordan Henderson, Joel Matip, Virgil Van Dijk ve Joseph Gomez sakatlıkları nedeni ile karşılaşmada forma giyemeyecek. Öte yandan Roberto Firmino ve Ozan Kabak’ın durumları ise maç saatinde belli olacak.

Angelino

RB Leipzig, son kozlarını oynayacak

Liverpool ile oynadığı ilk maçı 2-0’lık skor ile kaybeden RB Leipzig, sahaya zoru başarmak için çıkacak. Rakibine en az üç fark atmak zorunda olan Almanya temsilcisi, Şampiyonlar Ligi’ndeki 12 galibiyetinin sadece dördünde bunu başarabildi. RB Leipzig’in Liverpool karşısındaki en büyük kozlarından birisi olan Angelino ise mücadelede sakatlığı nedeni ile oynayamayabilir. Oyuncunun durumu maç saatinde belli olacak. İspanyalı futbolcu, bu sezon RB Leipzig’in Şampiyonlar Ligi’nde attığı 11 golün altısına doğrudan katkı sağlamıştı. RB Leipzig cephesinde Angelino’ya ek olarak Konrad Laimer, Willi Orban ve Dominik Szoboszlai, mücadelede kesin olarak forma giyemeyecek.

Kylian Mbappe

Paris Saint-Germain, çeyrek finalin hesaplarını yapıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş karşılaşmasında Paris Saint-Germain, İspanya temsilcisi Barcelona’yı sahasında ağırlayacak. Mücadeleyi, İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Anthony Taylor yönetecek. İlk maçı deplasmanda 4-1’lik skor ile kazanan Paris Saint-Germain, Barcelona’yı konuk ettiği son Şampiyonlar Ligi maçını 4-0 kazanmış ve eleme turlarındaki en farklı iç saha galibiyetini almıştı. PSG’nin Fransız yıldızı Kylian Mbappe ise Barcelona filelerini havalandırırsa Şampiyonlar Ligi tarihinde 25 gole ulaşan en genç isim olma unvanını Lionel Messi’nin elinden alacak. PSG’de sakatlıkları sebebi ile Neymar, Juan Bernat ve Moise Kean, Barcelona karşısında forma giyemeyecek.

Barcelona, mucize için sahaya çıkacak

Sahasında oynadığı ilk maçı PSG’ye 4-1’lik skor ile kaybeden Barcelona, Fransa’ya mucizeyi gerçekleştirmek için gitti. Barcelona bu mucizeyi gerçekleştirirse, Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk maçını iç sahada üç farkla kaybettiği iki ayaklı eleme turunda yoluna devam eden ilk takım olacak. Öte yandan Barcelona, deplasmanda oynadığı son dokuz Şampiyonlar Ligi eleme turu maçının sadece birini kazanabildi. Bu istatistiklerin yanı sıra Şampiyonlar Ligi kariyerinde gol attığı 75 maçın sadece dördünü kaybeden Lionel Messi, bu mağlubiyetlerin ikisini PSG karşısında aldı. İspanya temsilcisinde sakatlıkları bulunan Gerard Pique, Ronald Araujo, Ansu Fati, Sergi Roberto ve Philippe Coutinho, mücadelede forma giyemeyecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.