Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ilk çeyrek finalistleri belli oldu: Porto, tarih yazdı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ilk çeyrek finalistler, 9 Mart gecesi (dün) oynanan rövanş maçları ile belirlendi. Borussia Dortmund, Erling Haaland’ın yıldızlaştığı maçta Sevilla ile 2-2 berabere kaldı ve çeyrek finale yükselen ekip oldu. Gecenin maçında ise Juventus, uzun süre bir kişi eksik oynayan Porto’yu 3-2 yenmesine rağmen elenmekten kurtulamadı.

Borussia Dortmund, çeyrek finalde

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş karşılaşmasında Borussia Dortmund, sahasında Sevilla’yı ağırladı. İlk mücadeleyi 3-2 kaybeden Sevilla, mücadeleye hızlı başlayan ekip oldu. İspanya temsilcisi, ilk yarım saatlik bölümde net pozisyonlara girmesine rağmen aradığı golü bulamadı. Hızlı ataklar ile rakip kaleye gitmeyi hedefleyen Borussia Dortmund ise dakikalar 35’i gösterdiğinde genç yıldızı Erling Haaland’ın ayağından gelen gol ile rakibi karşısında 1-0 öne geçti. Sevilla, geriye düştükten sonra ataklarını sıklaştırmasına rağmen aradığı golü bulamadı ve devreyi 1-0 geride kapattı. Mücadelenin ikinci yarısına Borussia Dortmund hızlı başladı. Sarı-siyahlılar, 54. dakikada Haaland’ın penaltı golü ile aradaki farkı ikiye çıkardı. Yediği ikinci golün ardından tüm riskleri alan Sevilla, dakikalar 68’i gösterdiğinde Youssef En-Nesyri’nin penaltı vuruşu ile aradaki farkı bire indirdi. İspanya temsilcisi, maçın 90+6. dakikasında En-Nesyri’nin kafa vuruşu ile beraberliği yakaladı fakat maçı uzatmalara götürecek gole zaman yetmedi. Borussia Dortmund, karşılaşmadan 2-2’lik beraberlik ile ayrılarak çeyrek finale yükselen ekip oldu.

Erling Haaland

Erling Haaland, rekorları alt üst etti

UEFA Şampiyonlar Ligi rövanş karşılaşmasında Sevilla’ya iki gol atan Erling Haaland, turnuva tarihinde üst üste dört karşılaşmada iki ve üstü gol sevinci yaşayan ilk isim oldu. Norveçli yıldız, bu rekora ek olarak Şampiyonlar Ligi’nde 20 gole (14 maç) en erken ulaşan futbolcu oldu. Rekorlara doymayan genç yıldız, Şampiyonlar Ligi tarihinde üst üste altı maçta gol atan en genç oyuncu da oldu. (20 yaş 231 gün)

Porto, İtalya’dan zafer ile döndü

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ikinci maçında Juventus, evinde Portekiz temsilcisi Porto’yu ağırladı. İlk maçı 2-1’lik skor ile kazanan Porto, mücadeleye hızlı başlayan ekip oldu. Dakikalar 19’u gösterdiğinde Sergio Oliveira’nın penaltı golü ile öne geçen Porto, tur için büyük avantaj yakaladı. Portekiz temsilcisi, devrenin sonuna kadar skoru korudu ve soyunma odasına 1-0’lık üstünlük ile gitti. İkinci yarı ise Porto için kâbus gibi başladı. Juventus, 49. dakikada Cristiano Ronaldo’nun asistinde topla buluşan Federico Chiesa’nın golüyle eşitliği sağladı ve dakikalar 53’ü gösterdiğinde rakip futbolcu Mehdi Taremi’nin kırmızı kart görmesi ile rahat bir nefes aldı. Cristiano Ronaldo, bu asisti ile birlikte Şampiyonlar Ligi tarihinde 40 asiste ulaşan ilk oyuncu oldu. İtalya temsilcisi, 10 kişi kalan rakibi karşısında etkili ataklar geliştirmeyi başladı ve 63. dakikada Federico Chiesa’nın attığı gol ile 2-1 öne geçti. Karşılaşmanın geri kalan bölümünde üçüncü gol için bastıran Juventus, aradığı golü bulamadı ve maç uzatmalara gitti.

Nefesleri kesen uzatma dakikaları

İki ekip, uzatma dakikalarının ilk devresinde kontrollü bir futbol sergiledi. İkinci uzatma devresi ise son yılların en heyecanlı anlarına sahne oldu. Karşılaşmanın neredeyse 75 dakikalık bölümünü 10 kişi oynayan Porto, Sergio Oliveria’nın frikikten attığı gol ile 115. dakikada skora 2-2’lik eşitliği getirdi. Yediği bu gol ile yıkılan Juventus, bir dakika sonra Andrie Rabiot’nun golü ile yeniden öne geçti fakat 3-2’lik skor tur için yeterli olmadı. Porto, tarihe geçecek bir zafer ile İtalya’dan dönerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.