Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu heyecanı başlıyor: Milan, Manchester United deplasmanında

UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turu mücadeleleri, bu akşam (11 Mart) oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Ajax, sahasında İsviçre temsilcisi Young Boys’u konuk ederken turnuvanın iki favori ekibi Manchester United ve Milan, kozlarını İngiltere’de paylaşacak. Arsenal ise Olympiakos deplasmanından avantajlı skor ile evine dönmeye çalışacak.

Young Boys, sürpriz peşinde

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu mücadelesinde Hollanda temsilcisi Ajax, sahasında İsviçre temsilcisi Young Boys’u konuk edecek. Türkiye saati ile 20.55’te başlayacak mücadeleyi İtalya Futbol Federasyonu’ndan Marco Guiada yönetecek. Ajax, son 32 turunda temsilcilerimiz Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Mehmet Zeki Çelik’in kulübü Lille’i her iki maçta da 2-1’lik skorlar ile yenerek elemeyi başardı. İsviçre temsilcisi Young Boys ise UEFA Avrupa Ligi’nin en büyük sürprizlerinden birisine son 32 turunda imza attı. Almanya’nın güçlü ekiplerinden Bayer Leverkusen’i oynanan iki karşılaşmada da yenen Young Boys, bu mücadelelerde rakip filelere toplamda altı gol atma başarısı gösterdi. Ajax’ta Daley Blind ve Noussair Mazraoui, Young Boys’ta ise David Von Ballmoos ve Christopher Martins, karşılaşmada sakatlıkları nedeni ile oynayamayacak.

Bruno Fernandes

Turnuvanın iki favorisi karşı karşıya

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu, turnuvanın iki favori ekibini karşı karşıya getirecek. İngiltere Premier Ligi’nde iyi bir performans gösteren Manchester United, Old Trafford Stadyumu’nda İtalya Ligi’nde zirve mücadelesi veren Milan’ı ağırlayacak. Türkiye saati ile 20.55’te başlayacak karşılaşmayı, Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Slavko Vincic yönetecek. Ev sahibi ekip, son 32 turunda İspanya temsilcisi Real Sociedad ile eşleşti ve rakibini çok zorlanmadan elemeyi başardı. Manchester United’da Juan Mata, Phil Jones, Paul Pogba, David De Gea ve Donny Van De Beek sakatlıkları nedeni ile maçta forma giyemeyecek. Öte yandan Edinson Cavani ve Marcus Rashford’un durumu maç saatinde belli olacak. Temsilcimiz Hakan Çalhanoğlu’nun ekibi Milan ise son 32 turunda Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız engelini güçlükle aşabildi. Rakibi ile deplasmanda 2-2 ve sahasında 1-1 berabere kalan Milan, her iki maçta da zorluk yaşasa da turu geçmeyi başardı. İtalya temsilcisinde Hakan Çalhanoğlu, Theo Hernandez, Jens Hauge, Ismael Bennacer, Zlatan Ibrahimovic, Mario Mandzukic ve Ante Rebic, sakatlıkları nedeni ile karşılaşmada forma giyemeyecek. 

Mathieu Valbuena

Arsenal, Yunanistan’a konuk olacak

Yunanistan temsilcisi Olympiakos, Georgios Karaiskaki Stadyumu’nda turnuvanın favori ekiplerinden Arsenal’i ağırlayacak. Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak mücadeleyi, Almanya Futbol Federasyonu’ndan Daniel Siebert yönetecek. Son 32 turunda Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven ile oynadığı zorlu eşleşmeyi geçmeyi başaran Olympiaokos, Arsenal karşısında eskiden ülkemizde forma giymiş Mathieu Valbuena ve Armindo Bruma’ya güvenecek. Yunanistan temsilcisinde Avraam Papadopoulos, Ruben Semedo, Marios Vrousai sakatlıkları nedeni ile mücadelede oynayamayacak. Defans oyuncusu Ousseynou Ba’nın durumu maç saatinde belli olacak. Turnuvanın favorilerinden Arsenal ise son 32 turunda Portekiz temsilcisi ve Avrupa Ligi’nin en başarılı ekiplerinden birisi olan Benfica ile eşleşti. Deplasmanda oynadığı karşılaşmadan 1-1’lik beraberlik ile ayrılan Arsenal, sahasında rakibini 87. dakikada Pierre-Emerick Aubameyang’ın golü ile 3-2 mağlup etti ve üst tura yükseldi. İngiltere temsilcisinde sakat veya cezalı oyuncu bulunmazken Emile Smith-Rowe’un durumu ise maç saatinde belli olacak.

Bugün (11 Mart) oynanacak maçların toplu programı ise şöyle:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.