Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu heyecanı devam etti: Barcelona, mucizeyi gerçekleştiremedi

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ikinci karşılaşmaları, dün gece (10 Mart) oynanan iki maç ile devam etti. Liverpool, koronovirüs salgını önlemleri nedeni ile Macaristan’da ağırladığı RB Leipzig’i 2-0 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Gecenin merak ile beklenen maçında ise Barcelona, sayısız gol pozisyonuna girdiği karşılaşmada Paris St. Germain ile 1-1 berabere kaldı ve turnuvaya erken veda etti.

Liverpool, RB Leipzig engelini kolay geçti

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ikinci karşılaşmasında Liverpool, Macaristan’ın Budapeşte şehrinde bulunan Puskas Arena’da RB Leipzig’i konuk etti. İlk maçı 2-0’lık skor ile kazanan Liverpool, ilk devrede Almanya temsilcisini tur için umutlandıracak gole izin vermedi ve ilk 45 dakika 0-0’lık eşitlik ile tamamlandı. İkinci yarı ile birlikte risk almaya başlayan RB Leipzig, 65. dakikada Norveçli golcüsü Alexander Sörloth’un kafa vuruşu ile gole çok yaklaştı fakat top üst direkten döndü. Dakikalar 70’i gösterdiğinde ise sahneye Mısırlı yıldız Mohamed Salah çıktı ve RB Leipzig’in tur umutlarını sıfırladı. Yediği gol ile sarsılan Almanya temsilcisi, 74. dakikada Sadio Mane’nin golüne de engel olamadı. Mücadeleyi 2-0 kazanan Liverpool, adını çeyrek finale yazdırdı. Liverpool’da milli futbolcumuz Ozan Kabak, karşılaşmada 90 dakika forma giydi.

Paris Saint-Germain, sürprize izin vermedi

İspanyaİ’daki karşılaşmayı 4-1’lik skor ile kazanan Paris Saint-Germain, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında sahasında Barcelona’yı ağırladı. Barcelona, PSG karşısında ilk 20 dakika çok baskılı bir oyun oynarken Antoine Griezmann, Ousmane Dembele ve Lionel Messi ile girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Oyun kontrolünü eline almakta zorlanan PSG’nin imdadına Barcelona savunma oyuncusu Clement Lenglet yetişti. Lenglet, dakikalar 30’u gösterdiğinde Mauro Icardi’yi ceza sahası içinde düşürdü ve kazanılan penaltıyı Kylian Mbappe gole çevirdi. Mbappe, attığı bu gol ile Şampiyonlar Ligi tarihinde 25 gole ulaşan en genç isim olma unvanını Lionel Messi’nin elinden aldı. Mücadelenin iyi oynadığı döneminde yediği gol ile sarsılan Barcelona, dünya yıldızı Lionel Messi’nin 37. dakikada attığı harika gol ile skoru 1-1’e getirdi. Dakikalar 45+2’yi gösterdiğinde ise turun belki de kaderini belirleyen an gerçekleşti. Kazanılan penaltıyı kullanan Lionel Messi, PSG’nin kalecisi Keylor Navas’ı geçemedi ve ilk yarı 1-1 eşitlik ile sonuçlandı. Karşılaşmanın ikinci yarısı Barcelona’nın atak girişimlerine sahne oldu fakat İspanya temsilcisi çeyrek final için aradığı golleri bulamadı. 1-1’lik skor ile biten maç sonrası PSG, çeyrek finale yükselen ekip oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi heyecanı haftaya devam edecek

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda 9 Mart ve 10 Mart gecesi oynanan ikinci maçlar sonucunda çeyrek finale yükselen dört ekip belli oldu. Almanya temsilcisi Borussia Dortmund, Portekiz temsilcisi Porto, İngiltere temsilcisi Liverpool ve Fransa temsilcisi Paris Saint-Germain, rakiplerini eleyerek üst tura yükseldi. Şampiyonlar Ligi’nde son çeyrek finalistler, 16 Mart Salı ve 17 Mart Çarşamba gecesi oynanacak Real Madrid – Atalanta, Manchester City – Borussia Mönchengladbach, Bayern Münih -Lazio ve Chelsea – Atletico Madrid eşleşmeleri ile belli olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.