Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Atanamayan öğretmenler Ankara’da buluştu: “Düşük ücretlerle emeğimizin karşılığı olmayan mesleklerde çalışmak istemiyoruz”

Türkiye’nin dört bir yanından gelen “atanamayan öğretmenler”, Ankara Ulus Meydanı’nda buluşarak eylem yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 20 bin öğretmen atamasını yetersiz bulan öğretmenler, “20 bin hezimet, 60 bin haktır” diyerek ek atama talep etti. Eyleme Eğitim Sen, Eğitim-Bir-Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim İş, Anadolu Eğitim Sen sendikalarının yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya , İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat ve Sanatçı Haluk Levent destek verdi. Atanamayan öğretmenler, düşük ücretler karşılığında başka işlerde çalışmak zorunda kaldıklarını belirterek, “Emeğimizin karşılığı olmayan işlerde çalışmak istemiyoruz” dedi.

Kamera-Kurgu: Deniz Eker

“Ekmek kazanamıyoruz”

Atanamayan öğretmenler, 2021 yılı için belirlenen 20 bin öğretmen atamasına ek olarak bir atama daha yapılmasını istedi. Medyascope’a konuşan öğretmenler, “500 bine yakın mezun var. Buradaki birçok arkadaşımız yüksek puanlarla, belirlenen kontenjana giremedi. Evlenemiyoruz, kendi adımıza radikal kararlar alamıyoruz çünkü ekmek kazanamıyoruz” ifadeleriyle hükümete seslendi.

“Düşük ücretlerle emeğimizin karşılığı olmayan mesleklerde çalışmak istemiyoruz”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı 20 bin atama kararına karşı çıkmak için eyleme geldiğini belirten bir başka öğretmen ise“Bizlerin olması gereken yerler okuldur. Ben öğrencilerimle ders işlemem gereken saatte buraya geldim. Artık garson olarak çalışmak istemiyorum. Çok düşük miktarlarla emeğimizin karşılığı olmayan mesleklerde çalışmak istemiyoruz” dedi.

Atanamayan öğretmenlerin talepleri

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’dan taleplerini sıralayan öğretmenler, “2021 yılı için belirlenen 20 bin öğretmen atamasına ek olarak bir atama daha gerçekleştirilmesini ve MEB’in 109 bin olarak duyurduğu öğretmen ihtiyacı göz önünde bulundurularak en baştan beri dillendirdiğimiz gibi en az 60 bin atamanın gerçekleştirilmesini istiyoruz. Açıklanan 2021 yılı öğretmen atama takviminde bir düzenleme yapılmasını, 6 aya yayılan takvimin daha kısa bir süreye toparlanmasını ve peşinden ek atama takviminin yayınlanmasını istiyoruz. 2021 yılı için yapılacak olası bir ek atamada, puanlarımızın ve emeğimizin boşa gitmemesi adına yalnızca 2020 KPSS puanının geçerli sayılmasını istiyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler