Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope video-grafik: Suriye İç Savaşı’nın 10 yılı

Yüzbinlerce sivilin hayatını kaybettiği Suriye’deki iç savaş, 10. yılını geride bıraktı. Tunus’ta Muhammed Buazizi adlı seyyar satıcının kendini yakmasıyla başlayan Arap Baharı, birçok Ortadoğu ülkesinde protestolar, mitingler, gösteriler ve iç çatışmaların yaşanmasına sebep oldu. Buazizi’nin kendini yakmasından bir ay sonra, 26 Ocak 2011’de Suriye’de de ülke çapında protestolar başladı. Bu protestolar yerini daha sonra iç savaşa bıraktı. Başlangıçta Suriye hükümeti ve ülkedeki isyancı gruplar arasında başlayan çatışmalara daha sonra Irak İslam Şam Devleti (IŞİD), El Nusra ve YPG gibi oluşumlar da katıldı. Savaş sürerken, Rusya, İran, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Türkiye ve İsrail gibi ülkeler de olaylara müdahil oldu. Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, 5 milyon 718 bin 489 Suriyeli, devam eden iç savaş nedeniyle başka ülkelerde mülteci olarak yaşıyor. Fiilen üçe bölünen ülkede çatışmalar hala sürüyor. 

Suriye’deki ilk çatışmalardan ilk dış müdahaleye, iç savaşın kritik anlarında neler yaşandığını Özgür Özdemir, Okan Yücel ve Deniz Eker sizin için görselleştirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler