Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalistler belli olmaya devam ediyor: Atalanta, sürpriz peşinde

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu, bu gece (16 Mart) oynanacak iki maç ile devam edecek. İlk maçı 2-0 kazanan Manchester City, sahasında Borussia Mönchengladbach’ı konuk edecek. Gecenin maçında ise Atalanta, 1-0 kaybettiği maçın rövanşında Real Madrid deplasmanına çıkacak.

Manchester City, tur peşinde

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ikinci maçında İngiltere temsilcisi Manchester City, koronavirüs salgını önlemleri kapsamında Almanya temsilcisi Borussia Mönchengladbach’ı Macaristan’ın Budapeşte şehrindeki Puskas Stadyumu’nda ağırlayacak. Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak mücadeleyi Rusya Futbol Federasyonu’ndan Sergei Karasev yönetecek. Deplasmanda oynadığı karşılaşmayı 2-0 kazanan Manchester City, Şampiyonlar Ligi’nde ev sahibi olarak oynadığı son 11 karşılaşmanın ise 10’unu kazandı ve ortalama 3,5 gol attı. İngiltere Ligi’nde liderliğini sürdüren ve tek odağını Şampiyonlar Ligi’ne çeviren İngiltere temsilcisinde, Borussia Mönchengladbach maçı Arjantinli yıldız Sergio Agüero için de ayrı bir öneme sahip. Pep Guardiola yönetiminde çıktığı 28 Şampiyonlar Ligi maçında 19 gol atan Agüero, İspanyol teknik direktörün altında Lionel Messi ve Thomas Müller’in ardından 20 gole ulaşan üçüncü isim olmak isteyecek.

Marco Rose

Almanya temsilcisi, imkansızı deneyecek

Oynanan ilk maçı sahasında 2-0 kaybederek çeyrek final şansını mucizelere bırakan Borussia Mönchengladbach, Manchester City’ye konuk olduğu 2016-2017 sezonundaki maçta 4-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi’ndeki en farklı deplasman mağlubiyetini almıştı. Bu kötü istatistiğe ek olarak Mönchengladbach, Şampiyonlar Ligi tarihinde hiçbir İngiltere temsilcisini deplasmanda mağlup edemedi. Turu geçmek için mucizelere ihtiyaç duyan Marco Rose’nin öğrencilerinin en büyük kozu Alassane Plea olacak. Plea, Mönchengladbach’ın deplasmanda kaydettiği yedi Şampiyonlar Ligi golünün beşine direkt katkı sağladı. Almanya temsilcisinde Christoph Kramer, sakatlığı yüzünden Manchester City maçında olmayacak.

Real Madrid’in hedefi çeyrek final

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ikinci maçında Real Madrid, gecenin maçında İtalya temsilcisi Atalanta’yı ağırlayacak. Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak mücadelede Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Danny Makkelie düdük çalacak. İtalya’da oynanan ilk karşılaşmayı 1-0 kazanarak evine dönen Real Madrid, ilk maçını deplasmanda kazandığı son dokuz Şampiyonlar Ligi eleme turunun sekizinde yoluna devam etmeyi başardı. Öte yandan İspanya temsilcisi, sahasında oynadığı son dört Şampiyonlar Ligi maçını kazanamadı ve sahadan üç kez boynu bükük ayrıldı. İtalya ekiplerine karşı ise çok başarılı performanslar gösteren Real Madrid, rakipleri ile oynadığı son 12 maçın 11’ini kazandı. Real Madrid cephesinde Sergio Ramos, Daniel Carvajal, Alvaro Odriozola, Eden Hazard ve Mariano Diaz sakatlıkları, Carlos Casemiro ise sarı kart cezalısı olduğu için Atalanta’ya karşı oynayamayacak.

Josip Ilicic

Atalanta, tur için umutlu

Turun ilk ayağında 17. dakikada 10 kişi kalan ve mücadeleyi 86. dakikada yediği gol ile kaybeden Atalanta, Şampiyonlar Ligi’ndeki deplasman performansına güveniyor. İtalya temsilcisi, deplasmanda oynadığı son beş Şampiyonlar Ligi maçını kazandı ve bu sezon turnuvada çıktığı üç deplasman maçında da kalesini gole kapadı. Atalanta forveti Josip Ilicic ise Şampiyonlar Ligi’nde ilk 11 başladığı son dört maçta altı gol atmayı başardı. Atalanta’da Hans Hateboer, Bosko Sutalo sakatlıkları, Remo Freuler ise ilk maçta gördüğü kırmızı kart nedeni ile Real Madrid’e karşı forma giyemeyecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.