Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, milletvekilliği düşürüldükten sonra TBMM Genel Kurul Salonu’ndan Medyascope’a konuştu: “Milletin verdiği iradeyi millet alır, ben milletime sığınıyorum, Meclis’ten çıkmıyorum”

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasını öngören yerel mahkeme kararını onaylaması sonrası, kararın TBMM’de okunmasıyla Gergerlioğlu’nun vekilliği düşürüldü.

Milletvekiliğinin düşürülmesi kararına rağmen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nu terk etmeyen Ömer Faruk Gergerlioğlu, Medyascope özel yayınına katılarak karar hakkındaki görüşlerini paylaştı. Gergerlioğlu, “Milletin verdiği iradeyi millet alır, ben milletime sığınıyorum, Meclis’ten çıkmıyorum, biz burada halkımızın onurunu iradesini korumak için direniyoruz” diye konuştu.

Medyascope özel yayınına katılan parlamento muhabiri ve gazeteci Nergis Demirkaya ve Medyascope Ankara muhabiri Özgür Özdemir, yargılama sürecinin gelişimini ve TBMM’de bugün yaşananları anlatırken, Medyascope yorumcusu, hukukçu Prof. Dr. Levent Köker konunun hukuki boyutunu değerlendirdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise Meclis’te yaşananları ve meselenin siyasi açıdan ne anlama gelebileceğini anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.