Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselen son iki ekip belli oldu: Chelsea, gol yemeden turladı

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş karşılaşmaları, dün gece (17 Mart) oynanan iki mücadele ile tamamlandı. Turnuvanın son şampiyonu Bayern Münih, Lazio engelini zorlanmadan geçti. Chelsea ise Atletico Madrid ile oynadığı iki maçta da gol yemedi ve çeyrek finale yükseldi.

Robert Lewandowski  

Lazio’nun gücü son şampiyona yetmedi

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ikinci maçında Bayern Münih, sahasında İtalya temsilcisi Lazio’yu konuk etti. İlk maçı 4-1’lik skor ile kazanan turnuvanın son şampiyonu, rövanş karşılaşmasına da hızlı başlayan ekip oldu. Dakikalar 33’ü gösterdiğinde kazanılan penaltı vuruşunu gole çeviren Robert Lewandowski, takımını Lazio önünde 1-0 öne geçirdi. Polonyalı yıldızın attığı bu gol, Bayern Münih forması ile Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı 31 iç saha maçında 29. golü olarak kayıtlara geçti. Oyunun kontrolünü maç boyunca elinde bulunduran ev sahibi, 73. dakikada Choupo-Moting’in golü ile skoru 2-0’a getirdi. Lazio forması giyen Marco Parolo ise 82. dakikada rakip fileleri sarsarak skoru belirleyen golü attı. Maçı 2-1 kazanan son şampiyon, rahat bir oyun ile çeyrek finale yükseldi.

Hakim Ziyech

Chelsea, rakibini kendi silahı ile vurdu

Atletico Madrid’in ev sahipliğinde oynanan ilk karşılaşmayı 1-0 kazanan Chelsea, eşleşmenin ikinci maçında rakibini İngiltere’de ağırladı. Turu geçebilmek için gol atma zorunluluğu olan Atletico Madrid, maça hızlı başladı fakat kalesinde tehlikeli pozisyonlar görmeye de engel olamadı. Rakibini savunma bölgesinde karşılayan Chelsea, 34. dakikada hızlı bir atak geliştirdi ve Hakim Ziyech’in attığı gol ile 1-0 öne geçti. Chelsea, bu dakikadan sonra savunma futbolunun dünyadaki en güçlü temsilcilerinden olan Atletico Madrid’i kendi silahı ile vurdu. Oynanan her iki mücadelede de rakibine az sayıda gol şansı veren İngiltere temsilcisi, rövanş maçını 90+4. dakikada Emerson’un golü ile 2-0 kazandı ve çeyrek finale yükseldi.

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselen ekipler böylece belli oldu:

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1372309448514011140?s=20

Şampiyonlar Ligi çeyrek final kura çekimi 19 Mart Cuma günü yapılacak. Çeyrek finalde ilk maçlar 6-7 Nisan, rövanş karşılaşmaları ise 13-14 Nisan tarihlerinde oynanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.