Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale yükselen ekipler belli oldu: Dinamo Zagreb tarih yazdı

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş karşılaşmaları, dün (18 Mart) oynanan sekiz mücadele ile tamamlandı. Dinamo Zagreb, turnuvanın favori ekiplerinden Tottenham’ı, 2-0 yenildiği maçın rövanşında uzatmalarda 3-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Bu sezon oynadığı 46 maçta sadece bir yenilgisi bulunan İskoçya Ligi şampiyonu Glasgow Rangers ise sahasında Slavia Prag’a 2-0 yenilerek elendi. Öte yandan milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu’nun formasını giydiği Milan da İngiltere temsilcisi Manchester United’a elenmekten kurtulamadı.

Mislav Orsic

Mislav Orsic, Tottenham’ı bozguna uğrattı

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş karşılaşmasında Dinamo Zagreb, sahasında turnuvanın en büyük favorilerinden Tottenham’ı ağırladı. İngiltere’de oynanan ilk karşılaşmayı 2-0’lık skor ile kaybeden Dinamo Zagreb, rövanş mücadelesinin ilk yarısında aradığı golü bulamadı. Jose Mourinho’un teknik direktörlüğünü yaptığı Tottenham, çeyrek finalin hesaplarını yaparken dakikalar 62’yi gösterdiğinde Mislav Orsic’in golü ile skorda 1-0 geriye düştü. 82. dakikada bir gol daha atan Orsic, takımının maçı uzatmalara götürmesini sağladı. 28 yaşındaki forvet oyuncusu, mücadeleye uzatma dakikalarında da damga vurmaya devam etti. Dakikalar 107’yi gösterdiğinde sol kanattan aldığı top ile ceza sahasına yaklaşan Orsic, harika bir vuruş yaparak topu üçüncü kez Tottenham filelerine gönderdi. Dinamo Zagreb, mücadeleyi bu gol ile 3-0 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Kemar Roofe’nin hareketi maça damga vurdu

İskoçya Ligi’ni 10 sene sonra kazanan Steven Gerard’ın Rangers’ı, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ikinci maçında Çekya temsilcisi Slavia Prag’ı konuk etti. Çekya’da oynanan ilk mücadele, 1-1’lik eşitlik ile sonuçlanmıştı. Rakibini elemek için mutlaka gol atması gereken Slavia Prag, mücadelenin henüz 14. dakikasında Peter Olayinka’nın golü ile 1-0 öne geçti. Glasgow Rangers, ilk yarının kalan dakikalarında yediği bu gole yanıt veremedi ve ilk 45 dakika deplasman ekibinin 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. İskoçya temsilcisi için ikinci yarı ise kabus gibi başladı. Dakikalar 61’i gösterdiğinde Kemar Roofe, Slavia Prag kalecisi Kolar’a yaptığı sert faul sonrası direkt kırmızı kart gördü. Ondrej Kolar, bu sert müdahalenin ardından sedye ile ambulansa götürüldü. Rangers, bu sefer de 73. dakikada Leon-Aderemi Balogun’un kırmızı kart görmesi ile sarsıldı. Nicolae Stanciu, Balogun’un hareketi sonrası kazanılan serbest vuruşu gole çevirdi. Mücadelenin geri kalanında gol sesi çıkmadı ve Glasgow Rangers, hem bu sezon UEFA Avrupa Ligi’ndeki ilk mağlubiyetini aldı hem de son 16 turunda turnuvaya veda etti.

Paul Pogba ve Bruno Fernandes

Manchester United, Pogba ile turladı                

Turnuvanın iki favori ekibini karşı karşıya getiren eşleşmenin ikinci maçı, Milan’ın ev sahipliğinde oynandı. İngiltere’de oynanan ilk maçın 1-1’lik eşitlik ile bitmesi iki ekibin de ilk yarı boyunca temkinli bir futbol oynamasına neden oldu. Manchester United, ikinci yarının hemen başında ise Fransız yıldızı Paul Pogba’nın dar açıdan yaptığı vuruş ile skordaki dengeyi bozdu. Maçı uzatmalara götürmek için bir gole ihtiyacı olan Milan, milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu ve İsveçli yıldız Zlatan Ibrahimovic ile etkili olmaya çalıştı fakat aradığı golü bulamadı. Mücadeleyi 1-0’lık skor ile kazanan Manchester United, UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam eden ekip oldu.

UEFA Avrupa Ligi’nde günün sonuçları:

UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale yükselen ekipler:

UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final kuraları bugün İsviçre’nin Nyon şehrinde saat 15.00’te çekilecek. Çeyrek final mücadeleleri ise 8 ve 15 Nisan tarihlerinde oynanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.