Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde kazanan çıkmadı

Süper Lig’in 31. haftasının kapanış mücadelesi, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine sahne oldu. Lider Beşiktaş, sahasında ağırladığı Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı.

Osayi-Samuel ve N’Sakala

İlk yarıda gol sesi çıkmadı

Süper Lig’in 31. haftasında Beşiktaş, sahasında Fenerbahçe’yi ağırladı. İki ekip, şampiyonluk yarışı için büyük öneme sahip karşılaşmanın ilk 10 dakikasında temkinli bir futbol oynadı ve net pozisyonlara giremedi.  Mücadelenin ilk net pozisyonunu ise Fenerbahçe yakaladı. Dakikalar 14’ü gösterdiğinde Enner Valencia’nın pası ile ceza sahasına giren Osayi-Samuel, Beşiktaş’ın genç kalecisi Ersin Destanoğlu’nu geçemedi.

Beşiktaş, ilk tehlikeli atağını 25. dakikada Kamerunlu forveti Aboubakar ile geliştirdi. Ceza sahasına sol kanattan giren Aboubakar’ın sert şutunu Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır kornere çeldi. Kullanan köşe vuruşunda ise bu sefer Atiba kaleyi yokladı fakat bir kez daha Altay Bayındır gole izin vermedi. İki takımın da temkinli futbolu, ilk yarının geri kalanında devam etti. Fenerbahçe, 37. dakikada Nazım Sangare, Beşiktaş ise 43. dakikada Rachid Ghezzal ile gole yaklaştı ama iki ekip de bu pozisyonlardan sonuç alamadı. Savunma anlayışlarının ön plana çıktığı dev derbinin ilk yarısı 0-0’lık eşitlik ile sonuçlandı.

Beşiktaş, ikinci yarıya gol ile başladı

Beşiktaş, ikinci yarının hemen başında öne geçti. Rachid Ghezzal’ın 47. dakikada kullandığı serbest vuruşta top ile buluşan Domagoj Vida, harika bir kafa vuruşu ile takımını dev derbide 1-0 öne geçirdi. Siyah-beyazlılar, dakikalar 52’yi gösterdiğinde Aboubakar ile ikinci gole çok yaklaştı fakat Altay Bayındır, mükemmel bir kurtarış yaparak takımını maçta tuttu.

Ozan Tufan’ın golü ile beraberlik geldi

Altay Bayındır, dakikalar 62’yi gösterdiğinde inanılmaz kurtarışlarından birine daha imza attı. Aboubakar, müsait pozisyonda kaleci Altay’ı geçemedi. Fenerbahçe, ikinci yarıdaki en tehlikeli pozisyonuna 71. dakikada Jose Sosa ile girdi. Sosa’nın kullandığı serbest vuruşu, Beşiktaş kalecisi Ersin Destanoğlu harika bir şekilde kurtardı. Fenerbahçe, mücadelenin bitimine iki dakika kala Ozan Tufan’ın mükemmel şutu ile skorda eşitliği sağladı. Mücadelenin kalan bölümünde iki takım da girdiği pozisyonlarda aradığı golü bulamadı ve dev derbi 1-1’lik eşitlik ile sonuçlandı.

Dev derbi, berabere bitti

Beşiktaş, Fenerbahçe ile berabere kalarak puanını 64’e yükseltti ve maç eksiği olmasına rağmen en yakın takipçisi Galatasaray ile arasındaki puan farkını üçe çıkardı. Fenerbahçe ise Beşiktaş deplasmanından beraberlik ile dönerek puanını 59 yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.