Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 31. hafta sona erdi: Ozan Tufan, şampiyonluk yarışına heyecan getirdi

Süper Lig’de 31. hafta dün akşam (21 Mart) oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi ile sona erdi. Fenerbahçe, Ozan Tufan’ın 89. dakikadaki golü ile Dolmabahçe’den 1-1’lik eşitlik ile döndü. Son dakikalarda yediği gol ile üzülen Beşiktaş, puanını 64’e çıkardı. Öte yandan Fenerbahçe, bir maçı eksik olan Beşiktaş’ın beş puan gerisinde kaldı. Galatasaray ise sahasında Çaykur Rizespor’a 4-3 yenilerek haftanın sürprizine imza attı.

Ozan Tufan’ın inişli çıkışlı kariyeri

Bursaspor’da parladıktan sonra Fenerbahçe’ye transfer olan Ozan Tufan, sarı-lacivert forma ile 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarında fena olmayan bir performans sergiledi. 2017-2018 sezonu ise Ozan Tufan için kabus oldu. Sezona iyi bir giriş yapmasına rağmen dönemin teknik direktörü Aykut Kocaman ile yıldızı barışmayan genç yetenek, 4 Kasım 2017 tarihinde Osmanlıspor ile oynanan karşılaşmanın ardından yedek kulübesinin yolunu tuttu. Ozan Tufan, önce formasını Mehmet Topal’a ardından da Oğuz Kağan’a kaptırdı. 22 yaşındaki futbolcu, 2017-2018 sezonunda sadece 14 maçta forma giydi ve takımının attığı dört gole katkı sağladı. Öte yandan Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe, 2017-2018 sezonunu Galatasaray’ın arkasından ikinci sırada tamamladı.

Phillip Cocu, Ozan’ı istemedi

Tarihler 28 Haziran 2018’i gösterdiğinde Fenerbahçe’nin yeni başkanı Ali Koç, teknik direktörlük görevine Hollandalı Phillip Cocu’yu getirdi. Takımda ciddi revizyona gitmek isteyen Phillip Cocu, sezon öncesi hazırlık kampında beğenmediği Ozan Tufan’ın da biletini kesti. Ozan Tufan, Cocu’nun kararı ile 27 Ağustos 2018 tarihinde kadro dışı bırakıldı. İstediği transfer tekliflerini bir türlü alamayan genç futbolcu, 2018-2019 sezonun ilk devresini Fenerbahçe’nin U21 takımında geçirmek zorunda kaldı.

Ozan Tufan, Aytemiz Alanyaspor’da

Ozan Tufan, Fenerbahçe’den ayrılarak yeniden futbol oynayabileceği bir kulübe gitmek istedi. Genç futbolcunun yeni rotası Aytemiz Alanyaspor oldu. Sergen Yalçın’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Aytemiz Alanyaspor, 2018-2019 sezonun devre arasında Ozan Tufan’ı sezon sonuna kadar kiraladığını açıkladı. 5 Ocak 2019 tarihinde düzenlenen basın toplantısında söz alan Ozan Tufan, futbola ne kadar aç olduğunu şu cümleler ile açıkladı: “Sekiz ay boyunca futboldan uzak kaldım. Açıkçası suçu kendimde buluyorum. Yaptığım hareketlerde, çalışmalarımda, disiplinli olmam gereken yerlerde dikkatli olmalıydım. Şimdi beş-altı aylığına Alanyaspor’dayım. Bundan sonra başka bir Ozan seyredeceksiniz. Daha hırslı, özlemiş, futbola aç bir Ozan göreceksiniz.’’ Fenerbahçe defterinin de kapanmadığını söyleyen Ozan Tufan, ‘’ Sözleşmem 2020’de sona eriyor. Burada sergilediğim iyi performansla Fenerbahçe ile tekrar sözleşme uzatabileceğimi düşünüyorum” diye konuştu.

Sergen Yalçın’dan sihirli dokunuş

Dönemin Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, uzun süredir maç oynamayan Ozan Tufan’ı ilk üç karşılaşmada yedek kulübesinden oyuna dahil etti. Ozan Tufan’ın maç kondisyonunu kazanması için uğraşan Sergen Yalçın, genç futbolcu için şu cümleleri kurdu: ‘’Ozan Tufan’ın durumunu zaten biliyorsunuz. 13 aydır futbol oynamamış. Onu tekrar bu oyuna adapte etmeye çalışıyoruz. Ozan’ı tekrar futbolcu olduğuna biraz daha ikna etmeye çalışıyoruz.’’ Yaşanan bu adaptasyon süreci ise 23 Şubat 2019 tarihinde oynanan Trabzonspor karşılaşması ile sona erdi. Ozan Tufan, ilk 11’de forma giydiği Trabzonspor mücadelesinin ardından sezon sonuna kadar ilk 11’deki yerini kaybetmedi. Sezonu takımı ile dokuzuncu sırada tamamlayan Ozan Tufan artık futbola geri dönmüştü.

Ozan Tufan, yeniden çubuklu formayı giydi

2019-2020 sezonun başlaması ile birlikte Fenerbahçe’ye dönen Ozan Tufan, Ersun Yanal’ın teknik direktörlüğünde kariyerinin en parlak dönemini geçirdi. Ozan Tufan, sarı-lacivertli forma ile 2019-2020 sezonunda 34 karşılaşmaya çıkarak altı gol ve beş asistlik bir performans sergiledi. Fenerbahçe ise iyi başladığı sezonu 53 puan toplayarak yedinci sırada tamamladı. Öte yandan Fenerbahçe, teknik direktör değişikliği yapmaya da devam etti. Fenerbahçe, 2020-2021 sezonuna Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut ile başladı. Takımın vazgeçilmez oyuncularından biri olan başarılı orta saha futbolcusu, takımının Süper Lig’de oynadığı 26 karşılaşmada forma giydi. Ozan Tufan, oynadığı bu maçlarda Fenerbahçe’ye beş gol ve beş asistlik katkıda bulundu.

Ozan’ın harika golü Beşiktaş’ı yıktı

Süper Lig’de zor günlerden geçen Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında 2020-2021 sezonunda şampiyonluk yarışının kaderini belli etmesi muhtemel bir maça çıktı. Karşılaşmanın 48. dakikasında Domagoj Vida’nın golü ile yenik duruma düşen Fenerbahçe’yi yenilmekten dakikalar 89’u gösterdiğinde Ozan Tufan kurtardı. Ceza sahası yayında top ile buluşan Ozan Tufan, harika bir şut çekerek Beşiktaş filelerini sarstı ve rakibinin puan farkını iyice açmasına engel oldu. Lider Beşiktaş, aldığı bu beraberlik ile birlikte puanını 64’e yükseltti ve en yakın takipçisi Galatasaray ile arasındaki puan farkını üçe çıkardı. Öte yandan Fenerbahçe ise puanını 59 yaptı.

Galatasaray, zirve yarışında yara aldı

Süper Lig’in 31. haftasında Galatasaray, sahasında Çaykur Rizespor’u ağırladı. Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin oynanacağı haftayı üç puan ile kapatmak isteyen sarı kırmızılılar, karşılaşmanın henüz ikinci dakikasında Jose Samudio’nun golü ile geriye düştü. Christian Luyindama’nın büyük hatası ile yenik duruma düşen Galatasaray, ataklarına hız verdi ve dakikalar 14’ü gösterdiğinde DeAndre Yedlin’in golü ile skorda eşitliği sağladı. Fatih Terim’in öğrencileri, 31. dakikada ise Emre Akbaba’nın harika golü ile Çaykur Rizespor karşısında 2-1 öne geçti. Öte yandan skorda öne geçen sarı-kırmızılılar, savunma oyuncularının yaptığı hataların önüne geçemedi. Emre Kılınç ve Marcao işbirliğinde yapılan büyük hata sonrası top ile buluşan Fernando Boldrin, takımının soyunma odasına 2-2’lik eşitlik ile gitmesini sağladı.

İkinci yarı nefesleri kesti

Mutlak üç puan parolası ile ikinci yarıya başlayan Galatasaray, 54. dakikada Milan Skoda’nın attığı penaltı golü ile sarsıldı. Çaykur Rizespor, ikinci yarının hemen başında öne geçmenin avantajı ile rakibini geride karşılamaya başladı. Net pozisyonlara girmekte zorlanan Galatasaray’ın yardımına ise Çaykur Rizespor’un defans oyuncusu Yassine Meriah yetişti. Henry Onyekuru’nun top ile buluşmasını engellemek isteyen Meriah, 74. dakikada yaptığı ters vuruş ile kendi ağlarını sarstı. Öte yandan Galatasaray’ın savunmada yaptığı hatalar hız kesmeden devam etti. Dakikalar 79’u gösterdiğinde DeAndre Yedlin, ceza sahasına girmeye çalışan Michalak’ı düşürdü. Pozisyona itiraz eden Yedlin, karşılaşmanın hakemi Volkan Bayarslan tarafından ikinci sarı karttan kırmızı kart ile cezalandırıldı. Karşılaşmanın geri kalan bölümünde 10 kişi oynamak zorunda kalan Galatasaray, dakika 90+3’te Çaykur Rizespor’un forvet oyuncusu Fernando’nun golü ile yenik duruma düştü ve maçı da 4-3’lük skor ile kaybetti. Sarı kırmızılı ekip, aldığı bu mağlubiyet ile 61 puanda kaldı.

Çaykur Rizespor’un resmi sosyal medya hesabı galibiyeti böyle kutladı:

https://twitter.com/CRizesporAS/status/1372990909575536641?s=20

Süper Lig’de 31. hafta sonunda oluşan puan durumu:

https://twitter.com/TFF_Org/status/1373706352476966918?s=20

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.