Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanal İstanbul Projesi planında değişiklik

Kanal İstanbul Projesi’nin 22 Haziran 2020’de onaylanan planında değişikliklere gidildi, yeni plan bir ay süreyle askıya çıkarıldı. Değişikliklere göre, kuzeyde yapılması planlanan lojistik bölge konut alanına çevrilirken teknoloji geliştirme bölgesi, fuar ve kongre alanları iptal edildi. 

Kanal İstanbul Projesi’ndeki değişikliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı internet sitesinden duyurdu.

Değişikliklere göre, Kanal İstanbul’un kuzey tarafına yapılması planlanan lojistik bölge, plandan kaldırıldı. Bu alanın yerine konut alanı bölümü eklendi. Kıyı tesis alanı da plandan çıkarılan yerlerden.

Teknoloji geliştirme bölgesi olarak tasarlanan bölgenin neredeyse tamamının konut alanı olmasına karar verildi. Aynı bölgedeki üniversite alanı ve yeşil alan ise planda yer almaya devam ediyor.

Kanal İstanbul, toplam 361 bin 498 kişinin yaşadığı bir bölgeden geçiyor. Planda yapılan değişiklikle birlikte fuar alanı, kültür ve kongre merkezleri iptal edildi. Bir kez daha mevcut nüfus hariç, ilave olarak gelecek nüfusun 500 bin ile sınırlandırılması öngörüldü. 

Konut ve turizm faaliyetlerinin bir arada yürütülebileceği eko turizm alanı ile sağlık turizmi alanı oluşturuldu. Bunun yanı sıra Terkos Gölü etrafına turizm amaçlı otel ve tesislerin yapılabileceği belirtildi.

Planda, “Terkos Gölü yakınlarında İstanbul’un doğa turizmi (Macera odaklı turizm, doğa yürüyüş alanları, atlı doğa yürüyüşü vb.) potansiyelinin değerlendirilebileceği, otel ve diğer konaklama tesisleri, kamp ve karavan alanları, spor tesisleri, yeme-içme tesisleri, botanik ve hayvanat bahçesi yer alabilir. Ancak kapasitenin sınırlı tutulması ve gelişimlerinin doğayla uyumlu olması gerekir” ifadesi yer aldı.

Üniversite-özel sektör işbirliğini artırmak için yapılması öngörülen enstitüler de plandan çıkarıldı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, değişiklikleri Twitter hesabından duyurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.