Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kömür madeni işletilmek istenen Antalya-Dereköy Yaylası’nda partilerin ilçe başkanları toplandı: “Dereköy halkının yanındayız”

Antalya’nın Korkuteli İlçesi’ne bağlı Dereköy Yaylası‘na Turkuaz Maden tarafından kömür madeni ocağı açılmak isteniyor. Ocağın planlandığı bölgede tarım arazileri, su kaynakları ve tarihi kalıntıların olması sebebiyle Dereköy halkı köylerinde kömür madeni istemiyor. Çeşitli kuruluşların hazırladığı raporlarda kömür madeninin su kaynaklarını kirleteceği ve tarım topraklarını doğrudan etki edeceği yer alıyor.

Dereköylüler seslerini duyurmak için Korkuteli İlçesi’ndeki siyasi parti temsilcilerinin tamamını köylerine davet etti. İlçe başkanlarının katıldığı toplantıda parti temsilcilerinin ortak mesajı, meselenin ortak akıl ile çözülebileceğiydi. 

Toplantıda, AKP Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, MHP Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev, İYİ Parti Korkuteli İlçe Başkanı Cemal Tınkaz, CHP Korkuteli İlçe Başkanı Şeyhali Kara ve Saadet Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Yusuf Sarıcalar söz aldı.

AKP Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, “Maden açılmak istenen bölgede bilerek veya bilmeyerek kira kontratlarına imza atıldığı için adamlar (Turkuaz Maden) süreci Çevresel Etki Değerlendirmesi’ne (ÇED) kadar getirdi. Ben hükümeti temsilen buradayım, sizin yanınızdayım ama kanunların da yapabileceği şeyler kısıtlı. Toprak Koruma Kurulu madeni onayladı, vali imzayı attı. ÇED sürecini bekleyeceğiz” dedi.

MHP Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev ise “Sürecin başından beri takipçisiyim. ÇED raporu onaylansa dahi ben ve parti teşkilatım hukuki olarak Dereköy’ün yanında olacağız” diye konuştu.

CHP Korkuteli İlçe Başkanı Şeyhali Kara ve Saadet Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Yusuf Sarıcalar net bir dille Dereköy’de kömür madeni istemediklerini belirtti.

Toplantı esnasında Medyascope muhabiri Selçuk Ada‘nın AKP’li Kemal Sancaktar ve MHP’li Medine Yapılmışev’e yönettiği “İktidar ve muhalefet birlikte madene karşı diyebilir miyiz?” sorusuna Sancaktar’ın verdiği cevap “Biz eylem yapacak bir parti değiliz” oldu. Yapılmışev ise “Madene karşı demeyelim de Dereköylü’nün yanında diyelim” dedi.

Ardından Kemal Sancaktar “Millet madene karşı değil, kelime oyunu yapıyorsunuz” diye konuştu..

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.