Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (67): Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’yi İstanbul Sözleşmesi’nden çıkarma kararı yok hükmünde

20 Mart gecesinin ilk saatlerinde yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi‘nden çekilme kararı hukuka uygun değil. Çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) oybirliği ile kabul kanununu yasalaştırarak onayladığı İstanbul Sözleşmesi’nden aynı usulle tek taraflı çekilme maddesi (İ.S M. 80) işletilebilir. Meclis’in iradesi gasp edilmiştir. Milli irade tek kişinin şahsından ibaret sayılmıştır. Mehmet Uçum ‘Eskiden de yetki yürütmede idi’ sözleriyle halkı aldatıyor. Eskiden ancak TBMM tarafından çıkarılan yasayı onaylama yetkisi vardı. Şimdi de kararname ve karar arasında yaratılan farkla muğlaklık oluşturularak bu hukuksuz karara zemin oluşturulmak isteniyor. Diğer yandan ülke içinde ve dışında İstanbul Sözleşmesi hakkındaki yalan yanlış iddialar tekrar yaygınlaştırılarak, şiddet mücadele sözleşmesinde eşcinsel evlilikler dayatılıyormuş gibi kara propaganda yapılarak, iç hukuka aykırı bu usulsüz kararı toplumun benimsemesi için çalışılıyor. Karar yok hükmündedir, geri çekilmeli ya da hukuk yoluyla iptal edilmelidir. Danıştay tarihi sorumluluğunu hukuk dışında hiçbir kaygı taşımadan yerine getirmelidir.”

Berrin Sönmez, Feminist Bakış’ta yorumluyor…

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.