Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final heyecanı başladı: Barcelona, Manchester City’yi farklı geçti

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final eşleşmelerinin ilk maçları, dün (24 Mart) oynanan dört karşılaşma ile başladı. Barcelona, İngiltere’nin güçlü temsilcilerinden Manchester City’yi 3-0 yenerek rövanş mücadelesi öncesi büyük avantaj yakaladı. Fransa temsilcileri arasındaki eşleşmede, turnuvanın en başarılı ekibi Olympique Lyon ise Paris Saint-Germain’i (PSG) deplasmanda 1-0’lık skor ile mağlup etti. Çeyrek finalin diğer mücadelelerinde Chelsea, Wolfsburg’u 2-1 yenerken Bayern Münih İsveç temsilcisi Rosengard’ı 3-0 ile geçti.

Asisat Oshoala ve Lieke Martens

Barcelona, yarı finale göz kırptı

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi çeyrek final eşleşmesinin ilk ayağında Barcelona, koronavirüs salgını önlemleri kapsamında İtalya’nın Monza şehrinde oynanan karşılaşmada Manchester City’yi konuk etti. İki ekip, mücadelenin ilk yarım saatlik bölümünde dengeli bir futbol sergiledi. Karşılaşmada dengeyi bozan ise Barcelona’nın Nijeryalı forvet oyuncusu Asisat Oshoala oldu. Oshoala, dakikalar 35’i gösterdiğinde harika bir vuruş ile Manchester City ağlarını sarsarak takımını 1-0 öne geçirdi. Barcelona, karşılaşmanın ilk yarısını 1-0’lık üstünlük ile tamamladı. İngiltere temsilcisi, ikinci yarıya hızlı başlamak istedi fakat 53. dakikada Barcelona karşısında iki farklı geriye düşmekten kurtulamadı. Kazanılan penaltı atışını gole çeviren Mariona Caldentey, Barcelona’yı rahatlattı. Manchester City, yediği ikinci golün ardından oyundan düştü ve Jennifer Hermoso, dakikalar 86’yı gösterdiğinde skoru belirleyen golü attı. Mücadeleyi 3-0’lık skor ile kazanan Barcelona, Manchester City’nin ev sahipliğinde oynanacak rövanş karşılaşması öncesi yarı final yolunda büyük avantaj yakaladı.

Wendie Renard

Son şampiyon, kaldığı yerden devam etti

Şampiyonlar Ligi’ni üst üste beş kez olmak üzere toplam yedi defa müzesine götüren son şampiyon Olympique Lyon, çeyrek final mücadelesinin ilk maçında Paris Saint-Germain’e konuk oldu. PSG, mücadelenin ilk yarısında oyun olarak rakibine üstünlük sağladı fakat bu üstünlüğünü skora yansıtmayı başaramadı. Olympique Lyon, karşılaşmanın ikinci yarısında oyun temposunu çok yükseltti ve arka arkaya pozisyonlar buldu. Dakikalar 86’yı gösterdiğinde ise PSG’nin 43 yaşındaki futbolcusu Formiga büyük bir hataya imza atarak ceza sahasının içinde topa eli ile müdahale etti. Wendie Renard, kazanılan penaltı vuruşunu gole çevirerek takımının PSG deplasmanından 1-0’lık galibiyet ile dönmesini sağladı.

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi çeyrek final mücadelelerinde toplu sonuçlar:

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş karşılaşmaları:

31 Mart Çarşamba:

Wolfsburg – Chelsea

Manchester City – Barcelona

Olimpik Lyon – Paris Saint-Germain

1 Nisan Perşembe:

Rosengard – Bayern Münih

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.