Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi: “İstanbul Sözleşmesi cinsiyet eşitliği için hayati öneme sahip”

Antalya’da kadınlar, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı bir araya geldi. Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi, sözleşmeden çekilme kararına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükte olduğu belirtilerek sözleşmenin cinsiyet eşitliği için hayati öneme sahip olduğu vurgulandı.

Eylemde konuşan Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Avukat Eylem Ülgen, “Türkiye’nin gururu olarak adlandırdığımız bir sözleşmeyi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bizim gündemimiz pek değişmiyor çünkü kadına karşı şiddet oranları değişmiyor. Bundan böyle çalışmalarımız kadının kentteki güvenliği ve cinsiyet eşitliği için devam edecek” dedi.

Antalya’da kadınlar, 24 Mart’tan bu yana Attalos Heykeli’nin önünde Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı bir araya geliyor. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen eylemlerde kadınlar, öldürülen kadınları anarak İstanbul Sözleşmesi’nin önemini vurguluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.